Masterpieces ''The Original Founding Fathers'' 550 Parça

Masterpieces ''The Original Founding Fathers'' 550 Parça Sevgili puzzleseverler, bugün koleksiyonumdan benim için anlam teşk...

The Original Founding Fathers'

Masterpieces ''The Original Founding Fathers'' 550 Parça
Sevgili puzzleseverler, bugün koleksiyonumdan benim için anlam teşkil eden çok özel bir  puzzle'ı sizlerle paylaşmak istedim. Yaşı bana yakın olanlar hatırlayacaklardır, Sadece TRT kanalının olduğu dönemlerde her pazar vahşi batı filmleri verilirdi,bu filmlerin ana teması masum beyazlarla vahşi kızılderili yerliler arasında geçen çatışmalar olurdu.
Çocuk gözüyle kimin masum kimin vahşi olduğuna karar vermenin ölçüsü sadece filmde izlediğim sahnelerden ibaretti.
Amerikan tarihini incelediğimde Rushmore dağına kazılarak yapılmış olan kurucu babalar olarak adlandırılan 4 Amerikan başkanının öncesinde, o toprakların gerçek sahipleri Kızılderili kabilelerinin hazin hayat hikayelerine tanık oldum.
Hayatları boyunca tek amaçları önderlik yaptıkları halkları doğdukları topraklarda barış içinde yaşamasını sağlamak olan filmlere de konu olan çoğumuzun duyduğu,bildiği 4 efsaneleşmiş kabile reisinden bahsetmek istiyorum.
Masterpieces'in eski modellerinden biri olan bu puzzle kutusuyla da çok orjinal, cırt cırtlı kapak altında yazan hikayeyle hem öğretiyor hem de eğlendiriyor! Ben de puzzle'ı yaptıktan sonra bu 4 reisin kimler olduğunu,nelerle mücadele ettiklerini  derleyip toparlamak istedim.

Hikayeden önce Masterpieces'in çoğu modelinde Amerikan kesim dediğimiz random cut parça kesimi uygulanmakta olduğunu belirteyim,karton kalınlığı biraz ince olmakla beraber parçaların oturuşu gayet sıkı.
Puzzle'ı tamamladıktan sonra ucundan tutup havaya kaldırıp,parçaları dökülmeden bir bütün olarak taşıyabilirsiniz.
Bu puzzle'da, ABD'nin Kurucu Babalarının Rushmore Dağı imajıyla beraber toprağın ilk gerçek sahipleri olan yerli Amerikan halkının liderleri çarpıcı bir şekilde resmediliyor.
ilk Amerikan başkanından önce, Amerika kıtasının gerçek sahipleri ve şefleri tarafından uygulanan yazılı olmayan kurallara göre düzenlenmiş bir sistem ve düzen vardı.
Yerli Amerikan halkı federal hükümet tarafından topraklarından sürüldü,tutuldukları kamplarda, salgın hastalık,açlık ve en önemlisi atalarının topraklarına olan özleme dayanamayarak öldüler.
masterpieces-550

Şef Joseph (görseldeki sol baştaki reis) Nez Perce (Nimipu)kabilesinden Şef Joseph atalarının yıllarca hüküm sürdüğü Wallowa Vadisindeki bölgede büyüdü,cesurca inanç ve gelenekleri doğrultusunda bir hayat yaşadı.
1874 yılında Amerikan hükümeti tarafından oregon bölgesindeki topraklardan çıkartılan Nez Perce kabilesinin İdaho'ya yerleşmelerine karar verildi.1877'nin Haziran ayında babasının yerine geçen Joseph,halkının zarar görmemesi için sürgüne gönderildiği topraklarda barış içinde halkına liderlik etmeye başladı,bir yandan muhalif beyazların kışkırtmaları ve federal hükümet kurallarına uymakta zorlanan savaşçılarının karıştığı,bir grup altın arayıcısın ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası Amerikan süvarilerinin intikam almasından çekinen Şef Joseph 800 kadar adamı,kadınlar ve çocuklarla beraber Kanadalı mültecilerin olduğu topraklara doğru yola çıktı 4 ay boyunca 1600 km'den fazla yol aldılar.

Varış bölgelerine 42 mil kala yol boyunca kendilerini takip eden Amerikan süvarilerince kurulan pusuda adamları acımasızca katledildi,kurtulan 418 kişiyle beraber şu unutulmaz sözlerle feryat etmişti :"Yüreğim yaralı gönlüm acı içinde,Güneşin şu anda durduğu yerden başlayarak artık hiç savaşmayacağım."Son nefesine kadar halkının atalarının topraklarına dönmesi için uğraşan Şef Joseph bu hayalini başaramadan Washington bölgesindeki bir kampta,topraklarına olan özlem ve üzüntüden öldü.

masterpieces puzzle

Sitting Bull (Oturan Boğa) : Görselde soldan ikinci reis ; Siyu-kuzey lakota yerlilerinin Hunkpapa kolunun reisi sadece büyük bir savaşçı değildi,aynı zamanda yetenekli bir bizon avcısıydı.Ana gayesi halkını beslemek ve göç eden bufalo sürülerinin peşinden halkına rehberlik etmekti.
Görevlerini yerine getirme uğraşları içerisindeyken Küçük Bighorn muhaberesinde  General Custer'ın gittikçe artan  muhalif şiddetine maruz kaldı.
Amerikan süvari birliğini bozguna uğrattıktan sonra,halkı için yeni bir yol gayreti içinde olan Şef, süvarilerin misillemesinden kabilesini korumak için onları Kanada topraklarına götürdü.

Dakota yerlilerinin topraklarını beyaz adamdan geri alıp gerçek sahiplerine vereceğine inandıkları hayat çemberi dansının önderi olmakla suçlanıp hükümet için çalışan kızılderili polislerle girdiği çatışmada öldürüldü(katledildi)
Hayalet dansını yerli halkın isyan ve savaş hazırlığı olarak düşünen hükümet 7.süvari alayını görevlendirip bu dansı yapanları tutuklamak istemiş çıkan çatışmada çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce Lakota yerlisinin katledildiğ bu çatışma tarihe ''Wounded Knee Katliamı'' olarak geçmiştir.
Kızılderili yerlilere umut aşıladığı ve bağımsızlık hareketine dönüşmesinden korktukları için dönemin Amerikan ordusu ''Circle of the Life'' hayat çemberi dansını yasaklamıştır.

Geronimo-Gokhlayeh  (Esneyen adam) :Görselde soldan 3. reis : Chiricahua  apaçisi olan Geronimo batı tarihinde yer almış önemli bir figürdü.
Topraklarını işgal eden Amerikan ve İspanyol yerleşimcilerin yanında yozlaşmış rüşvetçi kızılderili ajanlarla mücadele ederken,birçok baskına öncülük edip düşman mülküne el koydu. Neredeyse her baskından yara almadan kurtuluyordu,bir gün eve döndüğünde eşini 3 çocuğunu ve annesini öldürülmüş olarak buldu.
Asıl olarak şaman bir büyücü olan Geronimo bir savaşçı ve şef olmasa da ,içinde yanan intikam ateşi bitmez tükenmez bir iştah gibi onu sarmıştı akla gelmeyen kurnazlıkları olan yakalanmaz,ele geçmez biri olarak kendisini takip edenlere korku saçtı,Apachiler arasında bir şef kadar saygınlığı vardı.
1870 yakalanıp San Carlos rezervasyonuna gönderildi 35 savaşçı 100'den fazla kadın ve çocukla birlikte buradan kaçtı, 5000 süvari 9 yıl boyunca  dağlarda Geronimo'yu aradı.
Süvariler, köylere saldırıp yerli kadın ve çocukları öldürmeye başlayınca teslim oldu.
79 yaşında Oklahoma'da savaş mahkumu olarak hayatını kaybetti.

Red Cloud-Mahpiya Luta ( Kızıl Bulut) : Oglala–Güney Lakota yerlilerinden Sioux kabilesi’nin savaş şefi ,halkının gelişip büyüdüğünü  ve haklarının adil bir şekilde korunduğunu görmekten başka bir şey istemedi.
Samimiyetİ ve cesaretiyle hükümet konseylerinde beyaz çağdaşları şaşırttı ve birinci sınıf askeri stratejistleri tarafından  savaş alanında saygı gösterildi.
Kızılderili savaşlarında en çarpıcı zaferlerden biri,Red Cloud'un 2000 kadar Sioux savaşçısını biraraya toplamasıdır.
Birlikte hareket eden Cheyenne ve Arapahos kabileleri (Şayenler ve Arapaholar), işgalci Amerikan ordusunu Black Hills bölgesinin batısındaki topraklarından uzaklaştırdılar.
Red Cloud ,kendisine ve halkına ait olan Sioux'ların anayurdunu savunmak için tüm yaşamını bu uğurda feda etmiştir. Cheyenne , Sioux , Arapaho , Crow , Assiniboine , Mandan , Hidatsa ve Arikara kabilelerinin topraklarını Amerikan hükümetiyle İmzalanan ''Laramie'' anlaşmasıyla güvenceye alınmasını sağlayan önemli şeflerden biridir.
The Original Founding Fathers

Kutu üzerinde yazan diğer söz; eğer kurucu babalar terimi biz gençlere düzgün bir şekilde tanımlanmış olsaydı, bu ilk olarak halkının yaşam biçimini korumak için  cesurca savaşan birçok Amerikalı kızılderili için geçerli olurdu.

David Behrens : Görseli çizen David Behrens,1992 yılında East Carolina Üniversitesi Sanat Okulu'ndan İllüstrasyon dalında Güzel Sanatlar eğitimi almıştır.
David Behrens ilk  ilüstratör çalışmalarını Amerikan yerlileriyle yaparak onların hayat hikayelerini öğrenmiş,kütüphanelere giderek,eski fotoğrafları ve tarihini araştırırken  öğrendiklerini, yaptığı sanat eserlerine yansıtmıştır.
David,adeta sessiz geçmişe ses vererek çarpıcı konseptleriyle yeni sanat eserleri üzerinde özenle çalışmaya devam etmektedir.
David Behrens  sanatını şöyle ifade etmiştir : İnsanoğlu olarak öykülerden her zaman etkilendik,en büyük beklentim resimlerimdeki iyi bir hikayenin sadece kelimelerle değil fırça darbeleriyle elde ettiği şeye ulaşmasıdır.



masterpieces
Puzzle Künyesi :
Marka Adı : Masterpieces
Puzzle Adı : The Original Founding Fathers
Parça Sayısı : 550
Ölçü: 46x61cm
Materyal : Karton
Ürün Kodu: 60601
Parça Tipi sayısı : belirgin parça tipi yok.
Puzzle kesimi : Random cut
Kutu içi yapıştırıcı : yok
Eksik parça desteği: yok
Kutu içi poster: yok
Üretim Yılı : -
Üretim yeri : Amerika 

COMMENTS

BLOGGER
Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Masterpieces ''The Original Founding Fathers'' 550 Parça
Masterpieces ''The Original Founding Fathers'' 550 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4xxZ1RWpeBW6CPwSLqzckoygupTO3OUc1PdTrwZIpGQ8Kc_aVqP67hKowQINU_D_uvt8-3Op5ane7_zKxiJny4LbkpO9LZms4G36QdRYlazG8I3gSeV7l0j2fwOypdfZZ1MljwCn5HM5l/w625-h481/MasterpiecesPuzzle.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4xxZ1RWpeBW6CPwSLqzckoygupTO3OUc1PdTrwZIpGQ8Kc_aVqP67hKowQINU_D_uvt8-3Op5ane7_zKxiJny4LbkpO9LZms4G36QdRYlazG8I3gSeV7l0j2fwOypdfZZ1MljwCn5HM5l/s72-w625-c-h481/MasterpiecesPuzzle.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2020/06/masterpieces-original-founding-fathers.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2020/06/masterpieces-original-founding-fathers.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cevabı İptal Et Sil By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content