CaptainAlbatross ''Portuguese Azulejo'' 1000 Parça

CaptainAlbatross ''Portuguese Azulejo'' 1000 Parça Sevgili arkadaşlar; Klasik temaların dışında farklı görseller peşinde ola...

CaptainAlbatross ''Portuguese Azulejo'' 1000 Parça

Sevgili arkadaşlar;

Klasik temaların dışında farklı görseller peşinde olan puzzleseverlerin dikkatini çekeceğini ve heyecanlandıracağını düşündüğüm güzel bir haberim var sizlere.

Geçtiğimiz günlerde varlığından yeni haberdar olduğum üretimi ülkemizde yapılan ''Captain Albatross'' puzzle'larından bahsetmek istiyorum.

Yurt dışı gönderimi de olan Pelikan basımevi'nin, görsel ve grafik tasarımlarını kendi  bünyesinde gerçekleştirdiği Captain albatross puzzle'ları klasik puzzle temalarının aksine sıradışı görselleriyle hemen dikkat çekiyor.

Özellikle noel temalı puzzle'ları ve günümüze gayet uygun "Evde kal" temalı puzzle'ı çok güzel
Bana gönderilen iki puzzle az önce bahsettiğim temaların arasından farklı tasarımıyla bir adım öne çıkıyor,puzzle baskısında UV lake ve vernik uygulaması mevcut,dolayısıyla bitmiş puzzle görselinin tıpkı gerçek fayans yüzeyi gibi sırlı parlak bir görünümü var.

Puzzle'ın adından ve görselden anlaşılacağı üzere Portekiz'in gözalıcı ''Azulejo fayansları'' üzerinde mavi bir ejderha resmedilmiş.

Portekiz tarih ve kültüründen gelen bu güzel çinilerin sayısız harika örneklerine, manastır, katedral ve kiliselerin iç dış duvarlarında rastlanılmaktadır. azulejo sözcüğü  "küçük cilalı taş" anlamına gelmekte.

Günümüzde, azulejolar, hemen hemen her Portekiz şehrinde  iç dekorasyonda  da yaygın olarak kullanılırlar.Lizbon'da bulunan Millî Azulejo (Seramik) Müzesinde Azulejo sanatına ait eserler sergilenmektedir.Portekiz ve İspanya'ya özgü bir sanat olan Azulejo, mavi rengiyle Türk seramik sanatındaki iznik çinilerine benzetilebilir.

Captainalbatross puzzle

Puzzle'ı yaparken nasıl bir yol izledim?

Arkadaşlar,puzzle başta çok karışık gibi görünse de parçalardaki desen takibi,ilerlememde bana yol gösterici oldu. Şöyle ki, önce ejderhaya ait olmayan çizgili parçaları dikey ve yatay olarak gruplandırdım. standart grid düzende kesilmiş parçalar uzun ve kısa olarak  iki tip ve aynı bıçak izine sahip,bu sebeple sağlamasını yapmadan sadece desen takibi yaparak parça koymak hata yapmanıza neden olabilir.

Öncelikle puzzle'ın alt ve üst sırasındaki dolgulu çizgileri takip ederek  ejderhasız olan bölümleri tamamladım. Karolar arasındaki derz çizgileri o kadar gerçekçi ki  yaparken gerçek seramik duygusunu yaşattı bana. Fotoğraftan da gördüğünüz üzere orta kısımdaki ejderha için,önce çok koyu lacivert parçaları yerleştirdim.Daha sonrasında kutu üzerindeki görsele bakarak parçaların yerini saptadım,sonuçta mükemmel etkileyici bir görsel ortaya çıktı.

Benim nacizane eklemek istediğim tek husus şu olabilir, bir sonraki üretimlerde klasik ikili parça düzeninden ziyade çok parçalı kesim tipine geçiş yapılabilirse yapımı daha keyifli hale gelebilir. Bu arada bu ejderha görseli 1000 ve 1500 parça panoramik olsaydı tam bir bordür havasında çok daha şahane olurdu. 

Portuguese Azulejo

Websitesi şimdilik yapım aşamasında olan çevre dostu şık kutularla satılan Captainalbatross puzzle'larına trendyol-n.11 üzerinden ulaşabilirsiniz,farklı görseller peşindeyseniz, denemenizi tavsiye ederim.

Şimdilik butik bir marka olarak küçük bir kataloğa sahip olmasına rağmen benzersiz görselleriyle ilgi çeken Captain Albatross markasının önümüzdeki günlerde koleksiyonununu yeni temalarla çeşitlendirmesini temenni ediyorum.

Son olarak lazer destekli parça kontrol sistemine sahip markanın kayıp parça desteğinin olmadığını belirtelim.

Puzzle künyesi:
Marka Adı: Captain Albatross
Puzzle Adı: Portuguese Azulejo
Sanatçı: -
Parça Sayısı: 1000
Ölçü: 48x68cm
Materyal:Karton
Ürün kodu:
Parça tipi sayısı:2
En X boy  parça adedi: 25X40
Kutu içi yapıştırıcı: yok
Eksik parça desteği: yok
Üretim Yılı: 2020
Üretim Yeri:  Türkiye

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. Daha önce Trendyol sitesinde gördüğüm ve çok beğendiğim bir puzzle. puzzleteacher yaptığını görünce bende aldım kutusunu açtım masmavi parçalar çok hoş gözüküyor, amaaaa ne zaman bitiririm bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. sevgili su yeşili geç cevapladığım için lütfen kusura bakmayın.son dönemlerim hep hastanelerde geçtiği için online olamadım. çok tşkler ilgi gösterdiğiniz için.yapımı biraz zor fakat sonuç şahane :)

    YanıtlaSil
  3. thank you!!! Really it was amazing experience for me :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben de zor puzzle olarak Clemento'nin Impossible serisini önerebilirim :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba, evet impossible serisine de bi el atmak lazım :))) kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Reyhan Dağlı31 Aralık 2020 16:51

    Slm Captainalbatross puzzle daha önce duymadım,kalitesi nasıl,alınırmı? puzzle fiyatları bu kadar yüksek olunca bilmediğimiz marka puzzle tavsiye olmadan almak istemiyorum.

    YanıtlaSil
  7. şöyle ifade edeyim, kalitesi konusunda hiç şüphem yok. Gayet güzel.Kesim konusunda yani parça tipi konusundaki düşüncelerimi eleştirel bazda firmaya ilettim, benden sonraki yeni üretimlerde kesimleri değiştirmişler,yani parça tipleri olumlu yönde değişmiş.Yeni kesimden modeller elime geçmedi henüz fakat iyi olduğu kanaatindeyim.karton kalitesi,parça oturuşu çapaksız oluşu zaten güzeldi,sadece parça tiplerinin değişmesi gerektiğini düşünüyordum.o da değişmiş özetle.

    YanıtlaSil
  8. Hocam sitenizde gördüm çok beğendim aldım ama anlattıklarınızı uygulasam bile puzzle ilerlemiyor takıldım. varmı bu puzzleı yapmanın kolay yolu.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Fırat, anlattıklarıma ilave pek birşey yok aslında, şöyle yapalım,bana iletişimden ulaş mail adresi üzerinden foto göndereyim,yakın çekimlerde.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : CaptainAlbatross ''Portuguese Azulejo'' 1000 Parça
CaptainAlbatross ''Portuguese Azulejo'' 1000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8ZH2oNUE1NErR76tdTxiRTpxmZXB7qIP5PXsC5e4xsJbgNkOoj0TuK5WsoWe1hP62GdG0PacDf7Z1fEY_-V_AMWkOkyXO4KtAJA9ujirFCcMWFB4QuDRWTyDK05pcKMBgiXDdDFZO1FqJ/w640-h480/20201126_100123.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8ZH2oNUE1NErR76tdTxiRTpxmZXB7qIP5PXsC5e4xsJbgNkOoj0TuK5WsoWe1hP62GdG0PacDf7Z1fEY_-V_AMWkOkyXO4KtAJA9ujirFCcMWFB4QuDRWTyDK05pcKMBgiXDdDFZO1FqJ/s72-w640-c-h480/20201126_100123.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2020/12/captainalbatross-portuguese-azulejo.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2020/12/captainalbatross-portuguese-azulejo.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content