Magnolia Puzzle ''Dünya Gezegeni'' 1000 parça

Magnolia Puzzle ''Dünya Gezegeni'' 1000 parça Sevgili puzzleseverler,puzzle ile ilgili içimde heyecan uyandıran ve yazmaya d...

Magnolia_puzzle_puzzlekolik

Magnolia Puzzle ''Dünya Gezegeni'' 1000 parça

Sevgili puzzleseverler,puzzle ile ilgili içimde heyecan uyandıran ve yazmaya değer bulduğum her gelişmeyi sizlerle paylaşmayı misyon edindiğimi artık biliyorsunuz,bu yazımda puzzle dünyasında kendini gösteren yepyeni bir markayı ''Magnolia puzzle'' markasını sizlerle paylaşmak istiyorum.

İzmir'den bizlere ulaşan Magnolia puzzle ürünlerini kendi websitelerinde ve birçok puzzle satış sitesinde bulabilirsiniz.

Alışılmış puzzle kutularından farklı olarak  kutu üzerindeki şu ayrıntı hemen göze çarpıyor, her bir modele 1 ile 5 yıldız aralığında zorluk derecesi verilmiş. 1 yıldız en kolay - 5 yıldız en zor olarak derecelendirilmiş.

Bu minik ayrıntı,görsel seçerken bize yol gösterici olabilir,zira burada da gördüğünüz gibi  bana gönderilen iki modelden biri 5 yıldız diğeri 3 yıldız zorluk derecesine sahip.

Sadece kutusunu bile ele aldığınızda üzerinde düşünülmüş,ciddi bir emek ve yatırımla kaliteli, farklı ve güzel bir puzzle markasının ortaya çıktığını görüyoruz.

Puzzle kutusunun üzerinde marka isminin hemen altında yer alan mottoları da oldukça dikkat çekici "Life is a puzzle". Hakikaten de yaşam hepimize göre birer çözülmesi gereken puzzle değil mi arkadaşlar? 

Magnolia puzzle kutu ve tasarımı kaliteli parçaları özgün görsel seçimleriyle beni ziyadesiyle etkiledi,kutu içinde kullanma talimatıyla birlikte toz puzzle yapıştırıcı mevcut. 

Bana gönderilen puzzle zorluk derecesi 5 yıldız olarak belirlenmiş  bu temayı birleştirirken tabi ki arka plandaki sarı dolunayı kendime referans olarak aldım,çerçeveyi ortaya çıkardıktan sonra sarı dolunay ve dünyayı simgeleyen yer kabuğu tabakasını tamamlayınca,sarı ve yeşil parçaları ayırmak oldukça kolay oldu. 

Daha sonra denizin parçalarını ayırıp denizi ortaya çıkardım,arka fonda bulutların olduğu yerler de ayırt edilebilir parçalar arasında,benim birleştirdiğim bu modelde en oyalıyıcı kısımlar kaplumbağa ile fili oluşturan parçalar oldu,sonuç olarak puzzle tamamlandığında harika bir görsel ortaya çıktı.

Kusursuz parça kesimi,parçaların birbirini tutuşu, hiçbir parçanın başka yere oturmayışı,7 farklı parça tipine sahip oluşu,markanın öne çıkan artıları.

Ayrıca ürünlerinde mat selefon kullanan ''Magnolia puzzle'' mat yüzeyli puzzle görsellerinden hoşlanan puzzlesever arkadaşların tercihlerinde ön sıralarda yer alacak gibi duruyor.

Puzzle'ın mat selefon kaplamalı poster yüzeyi yansıma yapmayan kadifemsi doğal bir dokuya sahip, bu tip mat yüzeye sahip puzzle'lar Grafika ve Bluebird gibi bazı Fransız puzzle markalarında karşımıza çıkıyor.

⚡''Bu markalar Fransız olsa da puzzle üretimlerinin büyük bir kısmının ülkemizde yapıldığını hatırlatmak isterim''⚡

Magnolia puzzle markasının koleksiyonunda şimdilik 30'un üzerinde farklı tema mevcut,bu görseller her puzzlesevere hitap edebilecek modeller düşünülerek titizlikle seçilmiş.

Magnolia puzzle'ın ürün portföyünde modern temalı göz alıcı panoramik modellere de rastlamak mümkün,firmanın mevcut puzzle modellerinin yanına 36 yepyeni modelin de çok yakında ekleneceğini belirteyim..Magnolia puzzle,yeni eklenecek modeller arasına 1500 - 2000 parçalı görsellerin yanında sürpriz bir Atatürk temasını da dahil edecek.

Magnolia Puzzle'ların kayıp parça desteği için markanın kendi web sitesi "puzzlekolik" üzerinden iletişime geçebilirsiniz..

Son olarak Magnolia markasının çıkış hikayesini ve heyecanını benimle paylaşan marka sahibinin bu heyecanı ürünlerin kalitesine olumlu yansıtacağına eminim.

Ayrıca yaptığımız telefon konuşması sırasında kendisinin de aktif bir puzzle sevdalısı olduğunu öğrendİm....🧩😎

magnolia_puzzle 

Görseldeki puzzle'ın temasına hayat veren rus ressam Dmitry Sladkov ile ilgili çok yeterli bilgiye rastlayamadım,ancak daha öncesinde Nova puzzle'dan yaptığım çok etkileyici bir tema olan''Akıp Giden Zaman'' adlı puzzle da aynı ressamın fırçasından çıkmış.

Yazımıza konu olan tema ise dünyanın varoluşu ile ilgili mitolojik bir görsel,bildiğiniz üzere,eski uygarlıkların bilimden uzak, dünyanın şekli ile ilgili fikirleri bulunuyordu,dünya’nın büyük bir öküzün boynuzlarının arasında durduğundan tutun da dört filin sırtında duran büyük bir daire biçiminde olduğuna kadar ütopik inanışları vardı.

Onlara göre bu 4 fil  bir kaplumbağanın sırtında duruyor, kaplumbağa ise sonsuz bir denizde yüzüyordu.Filler hareket edince depremler oluyordu.İşte ressam eski bir inanıştan yola çıkarak bu eseri oluşturmuş.

-Her zaman olduğu gibi sizlerin de Magnolia puzzle hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.

Magnolia puzzle Dünya Gezegeni 1000

COMMENTS

BLOGGER: 16
  1. Merhabalar Sayın Puzzle Teacher yetkilisi; sadece merak ettiğim için soruyorum. Puzzle yapmaya başlarken ilk önce çerçeveleri yapıp daha sonra renklerine göre devam edip o da olmadı şekillerine göre bitirmeye çalışıyorum. Gerek Deico Games ''Nature'' 1000 Parça görselinde gerekse Magnolia Puzzle ''Dünya Gezegeni'' 1000 parça görselinde gördüğüm kadarıyla çerçevesiz yapıyorsunuz. Bu ustalık seviyesine gelmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Kusura bakmayın değerli zamanınızı aldım. İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Metin beycim, düşünceleriniz için çok tşk ederim.Öncelikle şunu belirteyim,10 yaşından beri puzzle yapmaktayım,yaklaşık 35 yıl oldu. puzzlesız geçirdiğim bir ay olmadı hiç hayatımda,o derece tutkuyla bağlıyım,bazı puzzleları direkt kutusu olmadan görselinin ne olduğunu bilmeden yapmışlığım var.Bazı puzzlelar özellikle fantastik kesimdeki puzzlelar çerçeve çıkarılmadan iç taraftan başlayarak yol alınabilir.Çevremdeki bazı puzzlecılar da el alışkanlığı olsa gerek iç taraftan kolay çıkarılabilir figürlerden yola çıkarak yapıyorlar.Bazıları bloklar halinde tabakalar yapıp sonradan o tabakaları birleştiriyorlar, aslında herkesin izlediği yol farklı.Ama ben klasik kesimli puzzlelrı genelde çerçevesinden başlayarak yapıyorum.Yani görseldeki hali,puzzleın sonradan bozulmuş hali oluyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Emeklerinize sağlık, harika görünüyor, iş hayatımdan fırsat buldukça puzzle yapmaya çalışıyorum , bu hobi ile uğraşıyorken zihnimi dinlendirdiğimi günlük hayatın tüm stresinden uzaklaştığımı gördükçe daha fazla puzzle alıp yapıyorum,ve puzzle seçimlerinde sizin değerli fikir ve yorumlarınızla da güzel bir rehber oluyor,Teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  4. size kesinlikle katılıyorum,hayata tutunuş şeklimiz bir nevi.insanın içinde hayvan sevgisi ve hobi sevgisi olduğu sürece o insandan zarar gelmez.bu yüzden herkese bir hobi edinmelerini öneriyorum şiddetle. Bana göre doğru yoldasınız, puzzlesız kalmamanız dileğiyle...takipte kaldığınız için,değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Magnolia puzzle yeni duydum.Son dönemlerde o kadar çok puzzle markası çıktı, pandemi fırsatçılığı yapılıyor. daha önce yeni çıkan ne bulursam aldım hepsi çöpe gitti. artık sizin sitenizde görmediğim puzzleı almamaya karar verdim. magnoliapuzzle alınacaklar listesine ekledim bile. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Arda, kesinlikle katılıyorum, En az 10 tanesini biliyorum pandemi markası olarak. Ve maalesef kaliteleri kötü.Yazmaya değer bulmadığım için sizlerle paylaşmıyorum.Fakat Magnolia açık ara çok kaliteli bir marka.Üreticisi belli çünkü.O bakımdan kesinlikle bir ara deneyin derim. bol puzzlelı günler dilerim.

    YanıtlaSil
  7. selam hocm tavsiye edermisiniz,magnolia puzzle alınırmı? puzzle fiyatları almış başını gidiyor .eskiden olsa sormadan alıp denerdik, artık çarçur edecek paramız yok, güvenilir birisinin tavsiyesi olmadan yeni çıkan bir marka puzzle almam Arda coşkuna katılıyorum.

    YanıtlaSil
  8. sevgili Nurcancım şiddetle tavsiye ediyorum tecrübe etmenizi, evet puzzle biraz pahalı bi hobi oldu açıkcası. İnsan iki kere düşünüyor almadan önce.Ama Magnolia puzzlelar gönül rahatlığıyla alınabilir.Verdiğiniz ücretin karşılığını alıyorsunuz çünkü:) puzzlesız kalmamanız dileğiyle....

    YanıtlaSil
  9. Hale Sancaktar8 Şubat 2021 23:11

    selamlar saygılar hocam, magnolia puzzle bende aldım hem de takıldığım yerde sizden yardım alabileceğimi düşünerek bu modeli aldım hafta sonu yasaklar başlar başlamaz bende puzzleı yapmaya başlarım. paketi açıp parçaları görünce gözüm biraz korktu,kopya çekmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  10. nefis bir görsel, fiyatları biraz daha makul olabilir. 80 lira civarıydı sitelerinde. sizce indirime girer mi? yoksa alalım gitsin mi :) elinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Meliscim özel bir koleksiyon olduğu için her kuruşuna değer diyorum,kendi satış sitesi puzzlekolik.com'dan alırsanız fiyata kargo dahil....😊 Aklında olacağına,yanında olsun, alınca izlenimlerinizi bizimle buradan paylaşın, sizin de dedğiniz gibi alın gitsin diyorum ben.:) 🥰

      Sil
    2. an itibarıyla aldım gitti :) bekliyorum heyecanla

      Sil
    3. Hızlı ve doğru karar 👍...heyecanınızı bizimle paylaştığınız için Teşekkürler.🙂

      Sil
    4. Ben teşekkür ederim güzel gönderiniz için. Sayenizde tanışmış oduk bu yeni marka ile sağolun.

      Sil
  11. Nasıl bir çerçeve düşünüyorsunuz bu puzzle'a?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ben bu puzzleı çerçeveletmeyi düşünmedim,çerçeveletecek olsam görselin içindeki renklerden birini referans alarak çerçeve seçerdim,mesela koyu yeşil olabilir😊

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Magnolia Puzzle ''Dünya Gezegeni'' 1000 parça
Magnolia Puzzle ''Dünya Gezegeni'' 1000 parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoh_rb0K1-dTtmTd-F_n-UvqjM64lMoxGhYQDtS403dDp_zHtdzuAkQlp1Pjouz7MqmYvSYgZpRglO-PWj9MLs8vUTy4U5FS783jQgz_H9Omp54YRcxtkgirc9BhJlVzbONdE2Wdp8j3nB/w640-h552/magnolia-puzzle+%25281050+x+906%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoh_rb0K1-dTtmTd-F_n-UvqjM64lMoxGhYQDtS403dDp_zHtdzuAkQlp1Pjouz7MqmYvSYgZpRglO-PWj9MLs8vUTy4U5FS783jQgz_H9Omp54YRcxtkgirc9BhJlVzbONdE2Wdp8j3nB/s72-w640-c-h552/magnolia-puzzle+%25281050+x+906%2529.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2021/01/magnolia-puzzle-dunya-gezegeni-1000.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2021/01/magnolia-puzzle-dunya-gezegeni-1000.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content