Wrebbit puzzle' 'The Original Six'' 1000 Parça

Wrebbit puzzle' 'The Original Six'' 1000 Parça Sevgili Puzzleseverler; Enteresan bir puzzle modeliyle tekrar karşınızdayım.....

Wrebbit puzzle

Wrebbit puzzle' 'The Original Six'' 1000 Parça

Sevgili Puzzleseverler;

Enteresan bir puzzle modeliyle tekrar karşınızdayım..😎 bugünkü yazımıza konu olan puzzle markasının sloganı oldukça iddialı "Parçalara ayrılmadan her yere gider" 

Kutusu üzerindeki slogandan da anlaşılacağı üzere bu sefer alışılagelmiş karton puzzle'dan değil,sünger puzzle'dan bahsedeceğiz. Materyal sünger olduğu için  puzzle son derece esnek,şekilden şekile girebiliyor, parçaları  yerleştirdiğinizde bir tür kenetlenme oluyor, ve puzzle hiç dağılmadan yekpare olarak tek parça  taşınabiliyor.

Hafif ve esnek köpükten yapılan bu puzzle'ı yıllar önce koleksiyonuma dahil etme fırsatını yakalamıştım. 

Kanadalı ''Wrebbit'' ve Amerikan ''Sunsout''  markasının ülkemizde satıdığı döneme ait yıllanmış bir puzzle 8-10 yıldır stoklarımın arasında sıranın kendisine gelmesini bekliyordu.

Amerika'da sünger puzzle'ların ilk çıkış tarihi 2000'lerin başı, daha net tarih verecek olursak Wrebbit ilk lisansını 2002 yılında almış.

Parçalar birbirleriyle mükemmel şekilde birleşiyor, aslında birleşmekten çok kenetleniyor demek daha doğru olacak, böylece birleşim izleri zorlukla seçilebiliyor. 

Sıkı sıkıya birleşen parçalar sayesinde puzzle'ı yapıştırmaya gerek duymadan yerinden kaldırabilir, rulo bile yapabilirsiniz.

Puzzle'ın yapımı inanılmaz eğlenceliydi, karton puzzle deneyiminden çok farklıydı, klasik 7 farklı parça tipiyle, kusursuz kesimiyle, dokunduğunuzda verdiği hissle, üfleyince uçuşan sünger parçalarıyla kesinlikle eşsiz!!!

Wrebbit puzzle 3D

Puzzle teması, ressam ''Douglas R.Laird'' tarafından resmedilmiş, karlı bir kış ortamında evlerinin önünde buz hokeyi oynayan bir grup çocuk görülüyor

Puzzle kutusunun üzerinde sol üst köşede her an zıplamaya hazır bir kurbağa göze çarpıyor, ilk bakışta marka ve tema ile bir bağlantısını kuramadığım sevimli kurbağanın   ''Wrebbit'' firmasının logosu olduğunu öğrendim.

Benim gibi merak edip kurbağadan logo mu olurmuş neden kurbağa diye düşünenlerin  merakını gidermek  adına araştırmacı-puzzlecı kimliğimi kullanarak sizleri de aydınlatayım.🧐 ''Wrebbit'' aslında telaffuz olarak "ribbit" olarak okunuyor.

''Pasifik ağaç kurbağalarının doğada çıkarttığı ses ribbit - ribbit  şeklindeymiş, firma marka adını daha bilinir kılmak adına kurbağaların vıraklaması üzerinden kelime oyunu yapmış.

Yetmemiş ürün kutusu üzerinde pasifik ağaç kurbağasının görselini kullanmış, acaba pasifik ağaç kurbağlarının bu durumdan haberi var mıdır?'' 😎

Kimmiş bu Wrebbit? 

Wrebbit ilk kurulduğu yıllarda 3D Puzzle'ları ile tanınmıştı.....Şirket, Quebec Montreal'de Paul Gallant tarafından kuruldu ve kendilerini "Yapboz Yenilikçileri" olarak tanıttılar,1990'ların sonunda, 3 boyutlu puzzle üretimiyle şirkette hızlı bir büyüme gerçekleşti. Daha sonra 2001 yılında işletme ''Irwin Toy'' tarafından satın alındı . Irwin Toy bir yıl sonra iflas başvurusunda bulunduğunda, Paul Gallant eski şirketini tekrar satın aldı ve eskisinden çok daha düşük bir kapasiteyle yeniden başlattı. 

Fakat eski parlak günlerine geri dönemeyen Wrebbit tekrar satışa çıkartıldı 2005 yılında ünlü oyun ve oyuncak üreticisi ''Hasbro'' tarafından satın alındı. Hasbro, Wrebbit puzzle'larının üretimini 2006 yılında  Massachusetts'teki kendi tesisine taşıdı.

Bu arada Wrebbit  markasının kurucusu Paul Gallant 13 Eylül 2011'de ölünce 2012'de Gallant'ın oğlu ve ortağı,Hasbro üzerinden Puzz-3D ile aynı tür puzzle'ları üreterek Wrebbit puzzlelarını yeniden canlandırmış oldu.

Wrebbit 3D puzzle

Son olarak görselin ressamı D.R.Laird hakkında da ufak bilgi verelim:

Doğa, vahşi yaşam ve çocukları resmeden sanatçının daha çok karlı kış manzaralarına rastladım. CobbleHill puzzle markasının kataloğunda Douglas Laird ait görseller mevcut...Ve ben bayılırım kış manzaralı puzzlelara!!!

Ressam Douglas Laird 1946'da İskoçya'nın Edinburgh şehrinde doğdu. Sanatla çok erken yaşlarda ilgilenmeye başladı. 15 yaşına geldiğinde geldiğinde  sanat stüdyosunda çıraklık yaptı.Douglas, eğitiminden sonra Kuzey Amerika ve Avrupa'yı dolaşarak, resimlerinde  manzara, nostalji, natürmort, çocuklar ve günlük aktiviteleri işledi. Douglas,1965'te Kanada'ya göç etmiş ve halen Ontario'da yaşamaktadır. 

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. Sünger puzzle ilk kez duydum. Ne kadar emek vermişsiniz gönderiye elinize sağlık:) doya doya seyredin çerçeveli halini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Motive edici güzel sözleriniz ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, çok daha güzelleri sizlerin duvarlarını süslesin..😊

      Sil
  2. Üniversite yıllarımda Kocaeli kitap fuarından aldığım bu puzzle ile başlamıştım puzzle macerasına. Daha sonra araştırıp ülkemizde sünger puzzle bulamadığımda da hayal kırıklığına uğramıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ilk puzzle deneyimi için sıradışı ve zorlayıcı bir modelle, gerçek bir puzzle macerası olmuş tebrik ederim .😊 Sizin satın almış olduğunuz tarihler,2000'li yılların ortaları olabilir o dönemde Amerikan puzzle markaları iç piyasada daha fazlaydı...

      Sil
  3. Merhaba, sitenizi cok sık ziyaret ediyorum sünger puzzle ilk kez duydum cok guzel gorunuyor emeginize sağlık...

    Birde bilginize guvenerek bi puzzle sormak istiyorum size Vulcan in demir atölyesi puzzle bulamayacagimi biliyorum fakat bi sansimi denim dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, vakit ayırıp katılım sağladığınız için teşekkür ederim.. Bahsettiğiniz görsel Velazquez'in demirciler tanrısı Hephaistos resmettiği The Forge of Vulcan tablosu sanırım,bu görseli puzzle olarak ispanyol puzzle ve oyuncak üreticisi Diset 90lı yılların sonunda sınırlı sayıda üretmiş, yeni ürünler arasında bulunmuyor. Trajıkomik hikayesi olan etkileyici bir görsel, umarım ufku geniş sanatçı ruhlu bir firmanın dikkatini çeker tekrar üretilir....Ziyaretlerinizi ve yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.

      Sil
    2. Evet bu yazdiginiz puzzle den bahsediyordum. Evde yapilmis olarak var ikincisini istiyordum fakat bulamiyorum diset artik Turkiyede satilmiyor :(

      Sil
    3. Merhaba, sünger puzzle'ların 10 yıldır yeni modelleri ülkemizde satılmıyor,😐 ilgilenirseniz bu puzzle sitenin dükkanında kargo dahil olarak satışta.

      Sil
    4. Yanlis anlaşıldım vulcan dan bahsetmistim...

      :(

      Sunger puzzlede kendime guvenmiyorum ama biraz kendimi geliştirdiğim de mutlaka kapınızı çalacağım

      Sil
  4. Merhabalar, Nisan ayının ilk haftası A101 e puzzle gelecekmiş. Görsellere ulaşamadım. Size zahmet 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Metin bey,a101 marketlerde satılacak yeni modellerin görsellerini son girdiğim haber içinde görebilirsiniz...ilginiz için teşekkürler.😊

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Wrebbit puzzle' 'The Original Six'' 1000 Parça
Wrebbit puzzle' 'The Original Six'' 1000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9WffYdW7WM6uvj6vc3IYG0U8IrbUi5CP1nygpQb7_e2PcPtjAPI5tfFO1sEpT5eY0ToU_5q2ttNYwP4_3IUSbXRzJ3MmBVSPeXhs3Cpyjqn6Oo1nV-vcoJ8maZRKt9eRUfvE16geFitwe/w640-h442/Wrebbit_perfalock_Puzlee.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9WffYdW7WM6uvj6vc3IYG0U8IrbUi5CP1nygpQb7_e2PcPtjAPI5tfFO1sEpT5eY0ToU_5q2ttNYwP4_3IUSbXRzJ3MmBVSPeXhs3Cpyjqn6Oo1nV-vcoJ8maZRKt9eRUfvE16geFitwe/s72-w640-c-h442/Wrebbit_perfalock_Puzlee.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2021/03/wrebbit-puzzle-original-six-1000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2021/03/wrebbit-puzzle-original-six-1000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content