King of Puzzle ''Dragon-Sürpriz Parçalı'' 398 Parça

  King of Puzzle ''Dragon-Sürpriz Parçalı'' 398 Parça Sevgili puzzleseverler, ülkemiz puzzle sektöründe uzun süredir eksikli...

 

King of Puzzle şekilli puzzle

King of Puzzle ''Dragon-Sürpriz Parçalı'' 398 Parça

Sevgili puzzleseverler, ülkemiz puzzle sektöründe uzun süredir eksikliğini hissettiğim, yabancı puzzle satış sitelerinde rastladığım zaman iç geçirdiğim,keşke bizim ülkemizde de olsa diye düşündüğüm bazı puzzle modellerine gözüm takılıyor.

Hadi sizi daha fazla  merakta bırakmadan yazı konumuzun taa  başına döneyim.

Öncelikle ahşap puzzle konusunda ülkemizdeki büyük boşluğu dolduran King of Puzzle markasıyla ilk tanıştığımda yaşadığım heyecanı size anlatamam.

Firma yetkilileriyle yaptığım görüşmeler neticesinde King of Puzzle'ın yeniliklere son derece açık olduğunu hatta ürün yelpazesinin ne kadar çok çeşitli olduğunu ve her geçen gün yeniliklerine yenilik katacaklarının sonucuna vardım ve öyle de oldu.

King of Puzzle'ın Türkiye ve dünyada hala tek olan ahşap 10.000 parçalı puzzle modellerinin üreticisi olması Türk puzzleseverler için ayrı bir gurur vesilesi.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl 10.000 parçalı modellerden biri olan King of Puzzle ''Çöl Atları' 10.000 Parça isimli bu devasa puzzle'ı tamamlayarak sizlerle paylaştım.

Markanın ürün çeşitliliği arasında  kendimi kaybetmişken King of Puzzle kataloğu içinde küçük bir yer tutan, firmanın "Sürpriz parçalı puzzle" diye adlandırdığı (Whimsy parçalı) birkaç model dikkatimi çekmiş elime geçer geçmez ''Mor Menekşeler'' isimli modeli ''King of Puzzle Ahşap Puzzle'' başlıklı yazımda  sizlerle paylaşmıştım.

Sürpriz parçalı seri içinde satışa çıkan modellerden olan Mor Menekşeler'i içeren İnceleme yazımda puzzle'ı birleştirirken çok keyif aldığımı belirtip,whimsy parçalı puzzle konusunda ürün yelpazelerini birazcık daha  genişletmeleri önerisinde bulunmuştum.

Fazla uzatmadan bugünkü yazımıza içerik oluşturacak olan hususa geçelim,King of puzzle sadece whimsy parçalı puzzle üretmekle kalmamış yeniliği bir tık daha (hatta birkaç tık) ileriye götürmüş

King of Puzzle 398 Parça

King of Puzzle tarafından bana gönderilen, yeni sürpriz parçalı şekilli model elime geçene kadar heyecandan yerimde duramadım.

İşte karşınızda Sürpriz parçalı ve şekilli King of Puzzle:
Çoğumuz düz dikdörtgen puzzlelar yapmaya alışkınız değil mi? Hatta benim daha önce yaptığım sürpriz parçalı Mor Menekşeler de düz kenar parçalara sahip 59x44 cm ölçülerinde dikdörtgen ''Grid Cut'' düzeninde kesilmiş bu puzzle'ı sıradışı yapan içinde yer alan figürlü parçalardı.

İşte şimdiki durum şu: Puzzle'ın hem kendisi şekilli hem de puzzle'ın bütününü oluşturan tüm parçalar şekilli, yenilikler peşinde koşan ''puzzleteacher'' için nasıl heyecan verici olmasın değil mi? 😎

Elimdeki bu puzzle,Whimsy parçalar içerdiği için sürpriz parçalı puzzle kategorisinde yer alabilir........ Ancak, çerçevesini puzzle görselinin hatları belirlediği için ise shaped puzzle kategorisinde değerlendirilebilir.
Hemen detaylara geçelim. King of Puzzle "Aztek serisi" adı altında toplanan bu sürpriz parçalı ve şekilli puzzle modellerinde kaplan,at,baykuş gibi görsellere rastlıyoruz. 

Bu seride satılan puzzle'ların parça sayılarında bir standart yok,çünkü adı üstünde,şekilli puzzle olduklarından dolayı düz kenar parçalı  puzzlelar gibi 500 veya 1000 parçalı olması beklenemez.Örneğin benim birleştirdiğim ''Dragon'' 398 parça! 

Diğer modelleri incelediğimizde;462,425 gibi parça sayıları da görüyoruz.Sadece Aslan modeli bu kuralı bozmuş: 500 parçalı. Aztek serisinin en eğlenceli tarafı puzzle'ın hem şekilli olması hem de içinde figürlü parçalara sahip olması.

Tamamen fantastik kesim diyebiliriz,yalnız şu ayrıntıyı belirtmekte fayda var,toplamda 6 çeşit hayvan modelinden oluşan Aztek serisi puzzle'ların hem sürpriz parçalı olanı hem de sürpriz parça içermeyen iki tipi var. Sürpriz parça içermeyenlerin parça sayısı biraz daha fazla.Satın almayı düşünenler için bu önemli detayı da vereyim.

King of Puzzle sürpriz Parça Whimsy

Benim yaptığım Dragon modelinde gördüğünüz üzere yılan,timsah,bukalemun gibi çeşitli sürüngenler ve amfibiler'den oluşan 12 figürlü parça vardı. Diğer modelleri de incelediğimde bu sürpriz parçaların diğer modellerde de aynı olduğunu farkettim..

İçimden şöyle geçirdim, keşke modeline göre whimsyler de değişkenlik gösterseydi.

Örneğin Aslan,kaplan puzzle'ında sürpriz parçalar kedi türlerinden oluşsaydı,mükemmel olurdu, istemek bizim işimiz gerçekleştirmek King of Puzzle'ın 😎  Ortaya çıkarttıkları yaratıcı ürünler puzzleseverler için o kadar eğlenceli ki, King of Puzzle'a gerçekten teşekkürlerimi sunuyorum.

King of Puzzle Dragon 398
 
Bu arada bu whimsy parçaların sadece ahşapta değil,normal karton puzzlelarda da üretilebilme imkanı olduğunu yurtdışı örneklerinden de görmekteyiz. Zira 2 sene önce  yurtdışı fuarlarında tanıtımı yapılan Ravensburger markasında silhoutte serisinde figürlü parçalar olduğunu gördüm.. Bizim ülkemizde de karton puzzle üreticilerinden whimsyli puzzlelar bekliyoruz

Puzzle'ı nasıl tamamladığıma gelecek olursak, parçaları düz bir zemine  yaydığımda ilk başta nereden nasıl başlayacağım konusunda hiçbir fikir vermiyor gibi görünse de puzzle hiç gözümü korkutmadı, kolay şekilde yapacağımı adım gibi biliyordum.

Kenar parçalarını ejderhanın içindeki desenden dolayı (kalın siyah konturlar vardı) fark edip ayırabildim.Dolayısıyla sanki düz dikdörtgen puzzle yapıyor gibi, ejderhanın dış kıvrımlarını yaptım. Yaparken nasıl eğlendiğimi anlatamam,puzzle içinde puzzle yapmak gibi! Extra eğlenceli.

Sonra sadece içindeki renkli desenleri takip ederek parçaların nereye konması gerektiğini tespit ettim,puzzle bir oturumda bitiverdi.O şekilli hayvan figürleri acaba hangi eğri-büğrü parçayla birleşecek düşüncesinin hiç aklınızdan çıkmaması puzzle'a ayrı bir keyif katıyor. Kısacası kesinlikle almaya denemeye değer!   

King of puzzle ürünlerini incelerken adeta kendimi kaybediyorum...1500'e yakın inanılmaz bir çeşitlilik var. Örneğin 10.000 parçalı modellerin,4500 parçalısı da mevcut,496 parçalısı da,hatta 300 parçalısı da...Yani aynı modeli çeşitli parça sayısında görebilirsiniz.

Çocuklar için Junior serisi 35 ve 54 parçalı modellerin yanı sıra lisanslı puzzlelar kategorisinde TV dünyasından hayranı olduğunuz, Harry Potter, Batman, Joker, Superman, Wonder Woman, Harley Quinn, Friends, Tom ve Jerry, Scooby Doo gibi nice karakterler var.

Dragon Ahşap Puzzle

King of Puzzle'ın en güncel yeniliklerinden biri de 242 ve 496 Mega parçalı yeni poster seriyi beğenimize sunmuş olmaları.Mega parçalı poster serisi müthiş olmuş. (Detayları şimdi vermeyelim) Belki de yeni yazımıza konu olabilecek puzzle'ı buldum, Ne dersiniz arkadaşlar???  😎

King of Puzzle Dragon Ahşap




COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. Ben bu puzzledan almayı düşünüyorum yaptıktan sonra normal puzzle yapıştırıcısıyla yapıştırabilirmiyim,yapıştırıcısı özelmi

    YanıtlaSil
  2. farklı değil aslında.elinizdekiyle de yapıştırılabilir ama zaten dragon puzzleını aldığınızda kutu içinden yapıştırıcısı da çıkacak. onunla da yapıştırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Ben içinden çıkan yapıştırıcıyı kullandım,benim sorum çerçeve için nasıl bir çözüm önerirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında klasik cam çerçeveden ziyade direkt çerçevesiz de asılabilir. strafor veya fotoblok üzerine yapıştırılıp bir yükselti elde etmiş oluruz. Dışarıda kalan fazla bölümleri de keseriz. ya da flexiglass arasına sıkıştırıp da asılabilir. elimde ahşap puzzle ile ilgili flexiglass örnekleri var. Ancak fotoğrafları görebilmeniz için birebir mail üzerinden iletişim kurmamız gerek.

      Sil
  4. Mega parçalısını ne zaman yapacaksınız?

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Hicrandağlı emin olun puzzledaşlarımı fazla bekletmeyeceğim..planlarım arasında öncelikli :) sorduğunuz için tşk ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyoruz hocam 🙂

      Sil
    2. Planlarda daha büyük parçalı puzzlelar varmı hocam

      Sil
  6. Hocam bu puzzledan almayı düşünüyorum yapımı zormu, daha önce aldığım king puzzle parçalarında boya kokusu vardı bu nasıl koku varmı?

    YanıtlaSil
  7. sevgili kübracım puzzleı açtığımda kokmuyordu.Ama fikrimi soracak olursan kesinlikle kokuya takılma olur mu? Ahşap puzzlelarda illa ki bir miktar koku olur.çok doğal.parçaları balkonda bir gün havalandırsan koku kalmıyor ama ejderha zaten kokmuyordu.Açıkcası koku yüzünden yapılmayan puzzlelara üzülüyorum ben canım. :)

    YanıtlaSil
  8. evet Hicrancım planlarda vr.hem de en büyüklerinden. yayın tarihi süpriz olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Vaov! Bu siteyi yeni keşfetmek benim için büyük kayıp olmuş. Merak edip bulamadığım çoğu şey önüme seriliyor. Açıkçası oldukça imrendim 😅. Tebrik ediyor ve paylaşımların devamını dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ebrar geç olsun güç olmasın diyerekten iyi ki ortak hobilerimizde yollarımız kesişmiş diyorum. puzzlesız kalmamanız dileğiyle..

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : King of Puzzle ''Dragon-Sürpriz Parçalı'' 398 Parça
King of Puzzle ''Dragon-Sürpriz Parçalı'' 398 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoe-5rH0Lq8dsLoNvJ0BNkPEYiPUCk3QLs6cQAwMSBAHfawwf4V7uRM8gZplwOpwWMbBGpkmWatMaxMYi0bVRNVtHH2iRUwbIyMw8sV3i07YxQdswt7BImRT7JpbQ5_J6WSfMX0lvoAO6z/w640-h480/dragon-kpk%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoe-5rH0Lq8dsLoNvJ0BNkPEYiPUCk3QLs6cQAwMSBAHfawwf4V7uRM8gZplwOpwWMbBGpkmWatMaxMYi0bVRNVtHH2iRUwbIyMw8sV3i07YxQdswt7BImRT7JpbQ5_J6WSfMX0lvoAO6z/s72-w640-c-h480/dragon-kpk%25281%2529.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2021/04/king-of-puzzle-dragon-surpriz-parcal.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2021/04/king-of-puzzle-dragon-surpriz-parcal.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content