Magnolia Puzzle ''Güz Yağmuru'' 1000 Parça

Magnolia Puzzle ''Güz Yağmuru'' 1000 Parça;  Sevgili puzzleseverler; Magnolia puzzle markasının ürün kataloğunu oluşturan sa...

Magnolia puzzle_David Martiashvili

Magnolia Puzzle ''Güz Yağmuru'' 1000 Parça; 

Sevgili puzzleseverler;

Magnolia puzzle markasının ürün kataloğunu oluşturan sanatsal görsellere hayat veren ressamları tanımaya devam ediyoruz. Magnolia'nın ürünlerine göz attığınızda renkli renkli evlerden oluşan bir seri görürsünüz.

Bu rengarenk evler sanatçının hayal dünyasını mı yansıtıyor, gerçekte böyle bir yer var mı, varsa nerede diye hiç düşündünüz mü? Aslında bu soruların cevapları eserlerin sahibi olan Tiflisli Gürcü ressam David Martiashvili'de gizli.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis doğumlu sanatçı doğduğu şehir olan eski Tiflis evlerini resmetmiş. Ortaya  birbirinden ilginç harika ev görselleri ortaya çıkmış.

Tiflis mimarisinin eseri olan geçmişi günümüze taşıyan renkli, cumbalı ahşap evler tarihi dar Tiflis sokakları sanatçı David Martiashvili'ye ilham olmuş.

Magnolia puzzle_Autumn Rain

Benim yaptığım puzzle'da  ise sanatçı, eski evlerden oluşan bir Tiflis sokağının güz yağmuru altında ıslanan hoş bir görüntüsünü tuvale yansıtmış.

Görsel Autumn Rain / Güz Yağmuru adını taşıyor. Magnolia puzzle bu modelin zorluk derecesini 3 yıldız olarak belirlemiş.

Bu puzzle'daki ilerleme şeklime gelecek olursak, posterin sağ ve solunda bulunan mavi ve yeşil apartmanı  iki ayrı gruba ayırdım. Sokak  üzerindeki yeşil araba ve kaldırım taşlarının parçalarını da kolayca ayırıp birleştirdim.

En son düz renkli gökyüzü  parçalarını birleştirip  puzzle'ı, tamamladım her zamanki gibi yapımı son derece keyifliydi.

-Elimde yapılmayı bekleyen birbirinden güzel görselleri  olan magnolia serimiz önümüzdeki günlerde devam edecek....Coming soon 😎

Magnolia puzzle modellerini kafanızda soru işareti olmadan gönül rahatlığıyla alınacak puzzle'lar listenize ekleyebilirsiniz.

Magnolia Puzzle

Tabi bu eski Tiflis evlerini araştırırken  ilginç bir hikayeye de rastladım. Tiflis kelimesinin Gürcü dilindeki karşılığı Tbilisi'nin bir efsaneden geldiği kabul edilirmiş.Şöyle ki, hikayeye göre, Milattan önce 5. yüzyılda Tiflis ormanlarla kaplı bir bölgeymiş.. Bir gün '' Kral Vahtang Gorgasali'' ava çıkmış. Uçan bir sülünün peşine eğitilmiş atmacasını salmış, bir süre sonra ne atmaca ne de sülün ortalarda görünmemiş, atmacayı arayan kral ve adamları ikisini de sıcak suya düşmüş olarak bulmuşlar. Atmacasının ölümüne üzülen Kral suyun olduğu bu bölgeye bir kent kurulmasını buyurmuş. Kente, bölgede bulunan tbili (ılık) sudan dolayı Tbilisi adı verilmiş. Zaten günümüzde de sağlık turizmi konusunda da kükürt banyolarıyla ilgi gören Tiflis çok sayıdaki sülfür banyolarına ev sahipliği yapıyor.

David Martiashvili Kimdir?

Gürcü ressam 1978 Tiflis doğumludur,üstün yetenekli çocuklar Sanat Okulunun ardından Tiflis Sanat Akademisi'nden mezun olan sanatçı,gürcülere özgü renk tonlarını kullanarak primitivizm (Sanatta ilkelcilik akımı) tarzında çalışmalar yapmaktadır.

David Martiashvili eserlerini kısaca şöyle ifade etmiş:

"Resimlerim, satın alan kişide bir kutlama hissi çağrıştırmalı, o kişiyi neşelendirmeli çünkü özellikle şiddet ve uyumsuzluk içeren günümüz dünyasında bu iyimser ruh çok önemli bir şey!"

David Martiashvili'nin eserleri ABD, İngiltere, İspanya, İtalya, Meksika, Rusya, Ukrayna ve Fransa'da özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Sanatçı halen yaşamını Ukrayna'nın Kiev şehrinde sürdürmektedir.

Magnolia Puzzle Martiashvili


COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Yine harika bir post elinize sağlık. Hazine keşfetmiş gibi çok şanslı hissediyorum kendimi sayfanıza dair. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Melis hanım motive edici yorumlarınız ve katılımınız için teşekkürler.😊

      Sil
  2. Sizin paylaşımlarınızı gördükçe yarım puzzle larımi bir an önce tamamlayıp yenilerini alasım geliyooor 😅😅😅 ellerinize sağlık 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yarım kalmış puzzle'ları tamamlamanıza vesile olduğum için çok sevindim...🙂 İçinizdeki puzzle heyecanı hiç bitmesin.

      Sil
  3. Bilmediğim marka puzzleları almam geçen sene ismini duymadığım kalitesiz puzzleları aldım hepsi çöpe gitti Magnolia puzzle kırmızı arabalı olanı aldım kadife gibi bir puzzle çok sevdim sizin yazınızı okuyunca David Martiashvili gürcü olduğunu öğrendim bende gürcüyüm ressamın yaptığı bütün puzzleları almayı düşünüyorum ansiklopedik bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Sadece Martashvili görselleriyle sınırlı kalmayın Magnolia markasının diğer temalarını mutlaka deneyin derim...yorumlarınızla yaptığınız katkılar için ben teşekkür ederim.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Magnolia Puzzle ''Güz Yağmuru'' 1000 Parça
Magnolia Puzzle ''Güz Yağmuru'' 1000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizQ2uvR0r9g9L-5etBw8f_7Yar6D_5i9dAWeX2Ew1I6vahc44CkAiQMkNMvWQ1QKvZximwsH0KPbvEhdmfsF0mcNEsPXr9mEKy6f7l3HBGYILAyPyOodCkmmj79PFK2Q2O8LIJt__YUvj2/w640-h480/magnolia_puzzle.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizQ2uvR0r9g9L-5etBw8f_7Yar6D_5i9dAWeX2Ew1I6vahc44CkAiQMkNMvWQ1QKvZximwsH0KPbvEhdmfsF0mcNEsPXr9mEKy6f7l3HBGYILAyPyOodCkmmj79PFK2Q2O8LIJt__YUvj2/s72-w640-c-h480/magnolia_puzzle.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2021/04/magnolia-puzzle-guz-yagmuru-1000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2021/04/magnolia-puzzle-guz-yagmuru-1000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content