Nova Gradient (Gradyan) Puzzle Serisi..!!!

 Nova Gradient (Gradyan) Puzzle Serisi..!!! Sevgili puzzleseverler bu yazımızda sizlere,Gradient (Gradyan) puzzle'lardan bahsetmek istiy...

gradyan puzzle

 Nova Gradient (Gradyan) Puzzle Serisi..!!!

Sevgili puzzleseverler bu yazımızda sizlere,Gradient (Gradyan) puzzle'lardan bahsetmek istiyorum.. 

Gradyan görsele sahip puzzle modellerine uzun süredir yurtdışında satılan bazı markaların kataloglarından aşinayız.

Nedir bu Gradient-Gradyan?

Kabaca tanımlamak gerekirse Fizikte Gradient (Gradyan) tanımı,vektörel olmayan sistemlerin yani skaler sistemlerin derecelendirilmesinde kullanılıyor... Kademeli şekilde azalan çoğalan ışık renk geçişleri gibi unsurları ölçmek için gradyan kullanılır..🤔😵🙃 Neyse biz bu iki satıra fazla kafa yormayalım!

Tek başına kullanıldığında genel, skaler değişimi ölçülendiren seviye durum belirten Gradient tanımını biz burada konumuzla ilintili ''Color Gradient'' olarak isimlendirip netleştiriyoruz.  

Yukarıdaki fizik tanımına uygun şekliyle ''Gradyan'' olarak adlandırılan puzzleların da kademe kademe değişen bir renk skalası mevcut, tıpkı gökkuşağını oluşturan renklerin  birbirleriyle soft renk geçişleri olduğu gibi.
Buradaki ana unsur, rengin bir taraftan diğerine yavaşça değişmesi ve tamamlaması sonrası keyif veren sakinleştirici bir puzzle deneyimi sunması.

Diğer bir deyişle, Gradyan puzzle deneyimi renkler üzerinde meditasyon yapmanın canlı bir yoludur..... Gerçekten sizce de öyle mi?

gradyan nova puzzle

Gradyan (Gradient) Puzzle Nasıl Yapılır? 

Gradyan puzzle'ı tamamlamanın iki yolundan birini seçebilirsiniz,  ilk yöntem, gökkuşağının tüm renkleri üzerinde aynı anda çalışmak,bu yöntemin zorlayıcı tarafı parçalara, birbirinden bağımsız bakıldığında tek renk olduğu algısı yaratarak sizi yanıltabilme olasılığıdır.

ikincisi parçaları renk gruplarına,renk tonlarına göre tek tek ayırıp hedef seçtiğiniz bir renk üzerinden giderek  derece derece renk değişimini görerek devam etmek. 

-Ya da, benim söylediklerimi bir kenara koyup kendi yönteminizi kendinizin belirlemesi üçüncü yolunuz olabilir.

Gradyan puzzlelar ilk bakışta zor kategorisinde yer alıyor gibi gözükse bile (markaların ürün kataloglarında zorluk derecesi üst sıralarda belirtilmiş) 

Ama inanın bana  göründükleri kadar zor değiller ve asıl keyif, tüm bu renklerin içine çekilmek! Stresli bir günün ardından, veya klasik puzzle'lara bir mola vermek istiyorsanız, bu rengarenk puzzle'ın başına oturmak rahatlamak ve gevşemek için alternatif bir yol olabilir.

Gradyan puzzle'lar puzzle ustaları için bir tercih gibi görünse de bana göre yeni başlayanlar için de eğlenceli seçenekler arasında,size rehberlik edecek bir görüntüsü olmaması sizi korkutmasın, soft renk geçişlerini takip ederseniz her parçanın tam olarak nereye oturması gerektiğini bulmanız kolaylaşacaktır.

Ve o bitirici "tık" sesini duyduğunuzda doğru yolda olduğunuzu anlayacaksınız.

gökkuşağı puzzle
Gradyan puzzle'ların kendi içlerinde de dalga,helezon-sarmal, illüzyon gibi çeşitli kategorileri mevcut. 
Bu tür puzzlelar yurtdışında çok çeşitli parça sayısında bulunabiliyor. Hatta bunların içinde en popüler olanı ''Clemens Habicht'' imzalı mükemmel renk gamı oluşturan 5.000 farklı renkte parçadan oluşan tam bana göre diyebileceğim dev bir puzzle.

Daha önce (2018 yılında) Clemens Habicht imzalı 1000 parçalı Gökkuşağı adlı CMYK puzzle ile ilgili yazımızda bu tür puzzle'lardan bahsetmiştim.

Clemens Habicht puzzle

Yurtdışında hemen hemen her markanın katoloğunda bulunan gökkuşağı Gradyan puzzle'ları artık ülkemizde Nova puzzle markasının kataloğunda bulmak mümkün.

Bu ilgi çekici seri içinde Abstract (soyut ) puzzle tanımına uygun geleneksel ebru çalışmalarını anımsatan görseli çok beğendim, çerçeveli olarak duvarınızda dikey yatay her konumda dekoratif duracaktır...(yazının kapak görselinde ortada olan)

Puzmo Oyuncak'ın kendi markası Nova puzzle'ları artık bilmeyen almayan birleştirmeyen puzzlesever kalmadığını düşünüyorum.

Her yıl ürün portföyünü biraz daha genişleten Nova Puzzlelar, 2022 kataloğuna gradyan modellerin yanısıra yine birbirinden çarpıcı yeni temalar ekledi. 

Gökkuşağı renklerine sahip gradyan puzzle'larla birlike Nova puzzle markasının birbirinden farklı ilgi çekici görseller içeren koleksiyonun tamamını ve çok daha fazlasını her markadan çok geniş bir ürün yelpazesine sahip online puzzle satış sitesi puzledepo.com'u ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.


Nova puzzle'ın gradient serisinden en az bir kutu her puzzle meraklısının dolabında mutlaka olmalı.

Unutmayın parçaları bir araya getirirken odak noktanız renk tonları olacak,adeta meditasyon yapmış gibi başka bir boyuta geçeceksiniz....😎

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. slm sizin yazınızdan cesaretlenerek ben bu puzzlelardan aldım ama yaparken çok zorlandım,kolay bir yolu yokmu lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili puzzledaşım, aslında sistemi sizin kurmanız gerek,renk gruplarını yapın,renk geçişlerinin olduğu parçaları da ayrı gruplandırın,ton farkları mutlaka vardır.deneme yanılma yöntemiyle ilerleyin,bazen parça uçlarına göre de ayırabiliyoruz.parça uçlarının tiplerine göre,sağa yatıklar sola yatıklar gibi.mutlaka kendi yolunuzu bulacacağına inanıyorum,pes etmeyin.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Nova Gradient (Gradyan) Puzzle Serisi..!!!
Nova Gradient (Gradyan) Puzzle Serisi..!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhk9AaOb2ekWTG1bjDT3nWH30o-saWxNTUdAG8NcoaYseAyEax04nPn9nTaRqfoIA4Bdy1xpqhMWhA-TIsByKA4YAhkTcldsPrZIWyW_0yjIvMaOvwgcUN_0nMm7HxkyCUbZxz5ImzngS32l533TV-9UQhQDGoYxu12FLTa3mPwU2iRK6r47SdDCFzDjw=w640-h296
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhk9AaOb2ekWTG1bjDT3nWH30o-saWxNTUdAG8NcoaYseAyEax04nPn9nTaRqfoIA4Bdy1xpqhMWhA-TIsByKA4YAhkTcldsPrZIWyW_0yjIvMaOvwgcUN_0nMm7HxkyCUbZxz5ImzngS32l533TV-9UQhQDGoYxu12FLTa3mPwU2iRK6r47SdDCFzDjw=s72-w640-c-h296
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2022/01/nova-gradient-gradyan-puzzle-serisi.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2022/01/nova-gradient-gradyan-puzzle-serisi.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content