Masterpieces ve Sunsout Puzzle

Masterpieces ve Sunsout Puzzle masterpieces puzzle 1000 parça

Masterpieces 1000 parça

Masterpieces ve Sunsout  Puzzle

Sevgili Puzzleseverler;

Almanya'dan kıymetli bir arkadaşım tarafından bana hediye edilen iki eşsiz puzzle'ı bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yıllar yıllar önce ülkemizde de bulunabilen Sunsout ve Masterpieces  markalı Amerikan puzzle'ların artık ne yazık ki ülkemizde resmi distribütör satışı yok.

Şansınız varsa benim gibi hediye olarak alabiliyorsunuz ya da yurtdışından ücret-i mukabilinde getirtebiliyorsunuz. 😎

Sunsout puzzle'ın  vitray efektli Bluebird modelini ve Masterpieces'den şekilli (shaped) kategorisinden  ''Bear'' (Ayı) modelini severek tamamladım.

Sıkı bir doğa aşığı olarak bu puzzleları elime aldığım gün aşık oldum diyebilirim.

Sunsout puzzle

Sunsout Bluebird 1000 Parça

İlk önce Sunsout markasının Bluebird temasından başlayalım;
Puzzle'ın teması, kuş gözlemcilerinin favorisi olan  parlak rengi ve kolay izlenmesiyle pek bir sevilen Doğu Mavi Kuşu.

Bu kuş Rocky dağlarının doğusundan,Güney Kanada'dan Körfez Kıyısı'na ve Meksika'ya kadar geniş bir bölgede görülüyor.

Neyse ki Sunsout sayesinde bu kuşu görebilmek için  Rocky dağlarına kadar gitmeme gerek kalmadı.

Puzzle'ı diğerlerinden ayıran en büyük fark vitray duruşuyla oldukça ilgi çekici bir görsel olması.

Bizim Amerikan kesim dediğimiz  puzzle Terminolojisin'de  bilinen tanımıyla *Random Cut parça tipleri puzzle yapım sürecine ekstra eğlence katıyor..

Bu iki puzzle ile çok keyifli saatler geçirdim arkadaşlar. Sunsout son derece doğa dostu bir firma, uzun süredir ürünlerinde soya tabanlı mürekkep ve geri dönüşümlü karton kullanıyor.

Puzzle'ın karton kalınlığı standart puzzle kartonuna göre bir tık ince olsa da gayet tatminkar kalitede.

Sunsout markasının en eğlenceli tarafı da fantastik parça tipleri, elinize aldığınız bir parçanın yanına hangisinin geleceğini hemen tahmin edemiyorsunuz!!
Random Cut kesilmiş parçalar, puzzle'ı birleştirirken sürece biraz daha gizem ve heyecan katıyor.

Sunsout vitray serisinin diğer doğa ve yaban hayatı temalı modelleri de  müthiş.

Cynthie Fisher Kimdir?

Görselin sanatçısı Cynthie Fisher, bu temayı,2019'da çizmiş,1963 doğumlu Cynthie, dünyanın dört bir yanından her tür vahşi yaşamı doğru ve ayrıntılı tasvirleriyle tanınıyor Afrika'ya yaptığı sayısız  gezilerin sanatına etkisinin büyük oldğunu söylemekte.

Sanatçının bu serideki eserleri, türünün tek örneği el işi mozaiklerdir; her parça, kompozisyona uyacak şekilde ayrı ayrı kesilmiş ve benzersiz bir etki yaratmak için renkler en iyi şekilde seçilmiş.

Sunsout Puzzle ve Masterpieces

Masterpieces Contours,"Wildlife of the Woods Bear"

Diğer model Masterpieces'den Contours serisinden şekilli ve figürlü parçalara sahip "Wildlife of the Woods Bear" modeli.

Karton puzzle olmasına rağmen Ahşap puzzle'larda görmeye alışık olduğumuz figürlü parçalar mevcut.

Figürlü parçalar konusuna kısaca değinelim
Zira masterpieces puzzle'ın bu modelini kendi sınıfındaki diğer puzzle modellerinden ayıran fark bu tip figürlü parçalar.
Ahşap puzzle'lar da whimsy dediğimiz her biri tek tek usta ellerde şekillenen belirli figürlere sahip parçaları bilirsiniz.

Eskiden bu tip figürlere (whimsyler) sadece ahşap puzzle'lar da rastlanırken günümüzde Ravensburger gibi bazı markaların karton puzzleların da rastlanabiliyor.

İşte Masterpieces'de karşıma çıkan 3 adet birbirinden güzel figürlü parçaları sizinle buradan paylaşalım.
masterpieces
Gördüğünüz gibi puzzle görselindeki ayının gövdesi aslında doğanın kendisini barındırıyor.

Masterpieces 25 yılı devirmiş Amerikanın köklü bir puzzle firması, tıpkı Sunsout gibi %100 geri dönüşümlü ve soya tabanlı malzemeler kullanıyor, Masterpieces'da değişik bıçaklarla kesilmiş çeşitli tip ***(random cut,grid cut vs.) puzzle'lar görebilirsiniz.

Rebecca Latham Kimdir?

Sanatçısı Rebecca Latham, her zaman doğa ile iç içe olmuş, Rebecca'nın çalışmalarındaki birincil amacı, çalışmalarını, resimlerini yaptığı canlılara ve yaşam alanlarına yardımcı olmak için kullanmaktır. Farkındalığı artırmak için çok sayıda yaban hayatı ve habitat koruma bağış toplama etkinliğine katılmaktadır, doğadan ve vahşi yaşamdan ilham aldığı gerçekçi suluboya resimleriyle tanınan yetenekli bir sanatçıdır..

*Eurographics markasının bazı kutularının üzerinde Smart Cut ibaresi dikkatinizi çekmiştir, Amerikan kesim olarak bilinen  Random Cut  Eurographics kutularında Smart Cut olarak  vurgulanıyor. (Kırk yıllık Random Cut olmuş Smart Cut)  😎

Masterpieces Puzzle 1000

Sunsout bluebird glass

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Biz puzzleseverler için son derece bilgilendirici, muhteşem bir değerlendirme yazısı olmuş, çok teşekkürler 🥰

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,199,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,182,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Masterpieces ve Sunsout Puzzle
Masterpieces ve Sunsout Puzzle
Masterpieces ve Sunsout Puzzle masterpieces puzzle 1000 parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOp9tB0UOXWN6ipJMbN5vxVDoDZZp_tOPfoxJLk_R-UxgzN_T8kSyG8ITyjX7kJr592myqN1oKlCgdQleivkQjjuvgDth5hgJkPVzlEMCCnD_vb59nepmgm3Ttj3PG3OID54fyFK5BmnYiXE64sNAOed-FX7RSUYI8CZze0mnlCfazH0qaBCCei0eQiJOc/w640-h480/Sunsout%20bear%20(1372%20x%201029).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOp9tB0UOXWN6ipJMbN5vxVDoDZZp_tOPfoxJLk_R-UxgzN_T8kSyG8ITyjX7kJr592myqN1oKlCgdQleivkQjjuvgDth5hgJkPVzlEMCCnD_vb59nepmgm3Ttj3PG3OID54fyFK5BmnYiXE64sNAOed-FX7RSUYI8CZze0mnlCfazH0qaBCCei0eQiJOc/s72-w640-c-h480/Sunsout%20bear%20(1372%20x%201029).jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2023/12/masterpieces-ve-sunsout-puzzle.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2023/12/masterpieces-ve-sunsout-puzzle.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cevabı İptal Et Sil By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content