Görme Engelliler İçin Puzzle

Görme Engelliler İçin Puzzle Sirocco Puzzle  Sevgili puzzleseverler; Bir dönem ülkemizde yerli bir puzzle firması olan Sirocco puzzle&a...

Görme Engelliler İçin Puzzle

Sirocco Puzzle 

Sevgili puzzleseverler;
Bir dönem ülkemizde yerli bir puzzle firması olan Sirocco puzzle&Games'in görme engelliler için puzzle ürettiğini biliyor muydunuz? Birçoğunuz belki ilk defa duyacak..

Hatta nasıl olabilir bu puzzle diye şaşıracaksınız.

Baştan söyleyelim, puzzle'da yeni trend sloganıyla sektöre dahil olan firmanın Puzzle macerası  maalesef uzun soluklu olamadı. 

Kendi sitesinde en son 2011 katoloğu mevcut olan firmanın günümüzde puzzle ile ilgili aktif olarak çalışmaları ne yazık ki yok. ( *)
sirocco puzzle

İlk kez kez piyasaya çıktığında bazı Tv kanallarında sosyal sorumluluk projesi altında birçok demeçler vermiş,bazı gazetelerde de haberi yer almıştı.

Firma, Premium ve Trendy olmak üzere iki ana kolda puzzle meraklılarına sunduğu koleksiyonuyla birlikte sirocco markasıyla  puzzle yapıştırıcısı ve puzzle halısı da üretmişti.

500 ve 1000 parçadan oluşan puzzle'ların yanı sıra görme engelliler için 60 ve 100 parçadan oluşan puzzle'lar da bulunmaktaydı..Hala piyasada üretilen puzzlelardan görme şansınız az da olsa var.

Puzzle'ın görme engellilerin eğitiminde de kullanılabileceğini düşünen Sirocco Puzzle&Games adlı Türk firması, dünyada ilk kez görme engelliler için puzzle üretmiş ve bu 'puzzle'ın patentini bile almıştı.

Firma puzzle'ı hazırlamadan önce konuyla ilgilenen uzmanların ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilgili biriminin görüşlerini de almayı ihmal etmemiş. Görme engelliler için üretilen puzzle Kılavuz ve uygulama bölümleri olmak üzere iki bölümden oluşuyordu.

Klavuz bölümünde görme engelliler için bir rehber var ve ona dokunarak esas puzzle'ın parçalarını algılayıp yerleştirmeye çalışıyorlar.
Görme engelliler için üretilen puzzle'ilk etapta  60 ve 100 parça olmak üzere iki farklı türde üretilmişti  Puzzle  görme engelliler için olsa da  gözleri görenler için de çok farklı deneyimler sağlıyordu. 
sirocco puzzle eksik parça
Üsteki fotoğrafta  kabartma şeklinde braille alfabesiyle yapılmış parçaları görebilirsiniz.

Firmanın faliyetlerini durdurmasından dolayı,bu projede yer alan kabartmalı puzzle'ları şahsen deneyimlemek malesef mümkün olmadı.
Sirocco Puzzle&Games isimli Türk firması sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirdiği proje ile puzzle dünyasının eğlendirerek eğitme ve öğretme niteliğini görme engelliler için kullanılabilecek hale getirerek dünya da bir ilke imza atmıştı...

Sirocco görme engelliler için ürettiği bu puzzle'ları ücretsiz olarak vereceğini belirtmiştir. 

Bu proje ile hedeflenen temel kazanımlar ise şunlardır:

Görme engelli çocukların (bu üründe) engelli alfabesini öğrenerek okumaya teşvik edilmesi
Görme engellilerin puzzle ı tamamlarken algısını ve zihnini geliştirmesi

Puzzle üzerindeki resim sayesinde görme engelli olmayanlarında görme engelliler ile birlikte oynama imkanı elde etmesiyle engellilerin sosyal yaşama katılmasına katkıda bulunabilmesi.

Görme engellinin kendini geliştirmesine, sosyalleşmesine, özgüvenini arttırmasına, kendine ve topluma yararlı birey haline gelmesine katkıda bulunması hedeflenmektedir.

(*) Sizlere daha detaylı bilgiler aktarabilmek,firmanın faliyetleri kataloğunda bulunan ürünlerin incelemeleri ve tanıtımlarının  sitemiz içinde yayınlanması için Mayıs ayında Sirocco ile görüşme taleplerim oldu ..

Sirocco puzzle&games genel müdürü Kemal Bilal Aydın bey bu talebime olumlu yaklaşıp beni İstanbul'da bulunan merkezlerine davet ettiler. istanbul dışında ikamet etmemden dolayı şuan için bunu gerçekleştiremedik.

Daha sonra yetkililerinin yoğun iş temposu ve yurt dışı seyahatleri nedeniyle iletişim kopukluğu yaşadığımız Sirocco hakkında yakın zaman içinde güncel haberler vermeyi umuyorum.

www.puzzleteacher.com                                                      @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 14
  1. Ne kadar güzel bir düşünce. Ayrıca bir Türk firmasının bu işin öncülüğünü üstlenmesi de ayrıca gurur verici... Yerli firmalarımızın da böyle yenilikler sayesinde yabancılar kadar başarılı ve tercih edilir olacağını düşünüyorum. Paylaşımınız için teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim efendim...Aktif olan yerli firmalarımızdan yenilikler,sosyal sorumluluk projeleri beklediğimizi de buradan duyurmuş olalım...

      Sil
  2. Atatürk temalı Sirocco markalı bir puzzle bende de var metal kutuda oluşu hoşuma gitmişti çok beğenerek almıştım ancak beni epey zorladı bende daha sonra yapmak üzere rafa kaldırdım :( Markanın görme engelliler için yapmış olduğu böyle bir sosyal sorumluluk projesinden haberim yoktu doğrusu..Hedefleri gayet açık ve net yerli bir firmadan böyle girişimler ileriye dönük daha güzel projelere ön ayak olabilir bence müthiş bir fikir. Umalımki benzeri çalışmaların devamı gelsin çünkü puzzle gibi güzel bir deneyimi yaşamak herkesin hakkıdır bence. Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa ne güzel,nostaljik bir puzzlenız olmuş desenize.Fikirlerinize doğrudan katılıyorum.çok teşekkürler...

      Sil
    2. O Atatürk temalı puzzle'ı Sirocco'nun kataloğunda görmüştüm. Sanırım adı "Taşların Dili" idi... Mozaik görünümlü bir Atatürk portresi... İnternette heryere baktım fakat bulamadım. Şanslısınız Mavi Melek... :) Umarım keyifle yaparsınız...

      Sil
    3. Sevgili mavi melek,aşağıdaki yorumları da okuyun,puzzle avcıları olarak o siroccoya göz diktik hep beraber..inşallah yapılmış halini de görürüz..

      Sil
  3. Hakkınız var gerçekten koleksiyonumun en özel parçası farklı bir çalışma :) bu arada benim puzzle ım o vermem kimseye :)) inşallah birgün yapıcam ama şu aralar pek düşünmüyorum çünkü beni epey zorlayacak..

    YanıtlaSil
  4. Bence de kimseye vermeyin :) Keyifle yaparsınız umarım...

    YanıtlaSil
  5. Geçenlerde bir kırtasiyede birkaç tane Sirocco ya rastladım ancak fiyatları oldukça yüksek geldi bana metal kutuda olduğu için sanırım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siroccolara yerel oyuncakçılarda,kırtasiyelerde hala rastlanmakta.Fiyatları,belki kırtasiyede satıldığından dolayı yüksek olabilir.Çok da hoş İstanbul temaları vardı...Sizde de nadide bir temanın olduğunu biliyoruz şanslısınız...

      Sil
  6. Umarım sirocco puzzle'ı tekrar hayata gecirebiliriz o zamanlar çocuk olmasaydım babama devam etmesi için yalvarırdım...

    YanıtlaSil
  7. yorumunuz beni çok etkiledi açıkcası.Bir şekilde faaliyetlerine son veren,iflas eden ya da ülkemizde distirbütörlüğü sonlanmış puzzle firmalarımıza gerçekten üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  8. İyi günler öncelikle çalışmalarınız başarılarını dilerim. Benim 9 yaşında görme engelli kızım var. Bu ürünü nereden alabilirim.

    YanıtlaSil
  9. maalesef sirocco firma olarak üretim faaliyetlerini durdurdu yıllar önce. elimde olsaydı seve seve size ulaştırırdım.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Görme Engelliler İçin Puzzle
Görme Engelliler İçin Puzzle
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq0wvdexxwP1fJsj0ImwlzDlgMZHIHqibxHXCSKAYJwNxE3I6TAhuy08-Vn1QAo2hiZ2oeY3BaJ5jNQ0G0c8meRMPP7JpvN5AlCS-jlv4OaIDpliqjqOizwY-Hfh2_SF3mehMfvqF2HFBg/s320/SiroccoPuzzle-engelli.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq0wvdexxwP1fJsj0ImwlzDlgMZHIHqibxHXCSKAYJwNxE3I6TAhuy08-Vn1QAo2hiZ2oeY3BaJ5jNQ0G0c8meRMPP7JpvN5AlCS-jlv4OaIDpliqjqOizwY-Hfh2_SF3mehMfvqF2HFBg/s72-c/SiroccoPuzzle-engelli.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/10/gorme-engelliler-icin-puzzle.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/10/gorme-engelliler-icin-puzzle.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content