Ravensburger ''The Sabine Woman'' 3000 Parça

Ravensburger ''The Sabine Woman'' 3000 Parça  Sevgili arkadaşlar,sizlere beni bunaltan bir puzzle'dan bahsetmek isti...

Ravensburger ''The Sabine Woman'' 3000 Parça 

Sevgili arkadaşlar,sizlere beni bunaltan bir puzzle'dan bahsetmek istiyorum, molalar vererek yapımına devam ettiğim 3000 parça "The Sabine Women" adlı puzzle nihayet tamamlandı.
Bu puzzle'ı zorluk derecesi bakımından bloğun bir numarası ilan ediyorum.

İnsanı sabır yönünden son derece zorlayan,çoğu kez bunaltan Sabinler puzzle'ını, zor puzzle kategorisinde alıyorum.
Sabırlarını sınamak, puzzle'da ustalık belgesi almak isteyenler bu puzzle'ı yapmaya çalışsınlar.

Gelelim bu puzzle'ın zorluklarına, 

Puzzle neredeyse tek bir rengin yumuşak geçişli tonlarından oluşuyor.Dolayısıyla renk geçişleri inanılmaz zorlayıcı,hatlar keskin değil,3-5 belirsiz parçayı bir araya koyduğunuzda bir objenin ortaya çıktığını ancak anlıyorsunuz. 

Fırça darbeleri temayı o kadar belirsiz yapıyor ki parçaları,objelerin yerini bulmak son derece zor.
Tecrübelerim doğrultusunda bugüne kadar puzzlelar üzerinde geliştirdiğim taktikler,bu puzzle'da hiç işe yaramadı.


Blog'da 7 kez yaptığım Guernica'yı artık emekli etmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.

Zira artık Guernica'yı ezberledim diyebilirim,yeni takıntı puzzle'ım The Sabine Woman.

Bu kadar zorluğa rağmen puzzle'ın tek avantajı markası, Ravensburger olduğu için,kaliteli bir puzzle yapma keyfini yaşattı.

Beni zorlaması sıkıcı bir görsele sahip olması zaten benim takıntılı olduğum nokta markası,kesimi,kalitesi değil tamamen temanın sıkıcılığından kaynaklıydı.

Bu kadar bunaltıcı bir tema olmasına rağmen bittiğinde tam bir görsel şölen ortaya çıkıyor..

Yapımı ne kadar zorsa bitimi de o kadar muhteşem oldu.
Kesinlikle duvarları süsleyebilecek,çok güzel görüntü veren bir puzzle.

Puzzle Temasından ve Hikayesinden bahsedecek olursak;
 
Fransız Devrimi’nin önde gelen ressamlarından David’in, “Sabin Kadınları” adlı eseri, oldukça karmaşık bir öyküyü anlatmaktadır.

Sabinli kadınlar Romalı askerler tarafından kaçırılır, aradan birkaç yıl geçtikten sonra, Askerler onları kurtarmaya gelir, Romalılar kadınları vermez Sabinliler arasında savaş çıkar.

Ne var ki geçen zaman boyunca, Sabinli kadınlar çocuk doğurmuşlar, mutlu olmuşlar, hallerinden hoşnut oldukları bir yaşam sürmüşlerdir. “Kurtarılmayı” istedikleri çok kuşkuludur. David’in eserinin üzerinde düşünülecek, tartışılacak pek çok sözü var. Ama belki de altı çizilmesi gereken en önemli nokta, barışın savaşanların dışında sağlanabileceğidir.
Yapımı bitmek bilmeyen Sabine Woman ..:-(

Romalılar; erkek nüfusunun oldukça yoğun olduğu ve güçlenmek adına her erkeği askere aldıkları ilk dönemlerinde; bakmışlar ki ortada kadın yok! O kadar az ki kadın nüfusu!!! Hemen bir şölen  yaparak komşu Sabin halkını çağırmışlar eğlenceye... Kadınlarına göz diktiklerinden Sabin erkeklerinin haberi yokmuş.

Alıkoymuşlar kadınları pişkin pişkin,Sabin erkekleri öfke içinde geri dönmüşler öç almak için er meydanına dikilmişler. Fakat işin komik tarafı; uğruna savaşacakları Sabin kadınları hayatlarından çok memnunlarmış ve gönülleri dönmekten yana değilmiş.

Ravensburger Sabine Woman-Die Sabinerinnen
Jacques Louis David Sanatçısı hakkında bilgi: 

Jacques Louis David Neo-klasik tarzı tasarımlarıyla tanınan sanat tarihinin en önemli ressamlarından biriydi.1780'lerde tarihsel resimleriyle Rokoko tarzını yansıtmıştır.

David, Napolyon döneminde İmparatorluk tarzını kullanmış ve Venedik renklerine önem vermiştir. O dönemde oldukça fazla hayranı vardı ve Fransız sanatının 19. yüzyıldaki temsilcisi olmuştu. Le Sacre de Napoléon ve Sokrates'in Ölümü önemli eserlerindendir.

Arkadaşı Maximilien de Robespierre (Fransız devrimi lideri) ile birlikte devrim yanlısı olan david, Fransız Cumhuriyeti'nin aktif bir sanat diktatörüydü. Robespierre'in devrilmesi üzerine (1794) yılında hapse girdi...karısının başvurusu üzerine özgür bırakıldı.


Devrimin ressamı olarak konumu sarsılamayacak kadar sağlamdı. ‘Devrim Şehitleri’ olarak bilinen üç tablosu portreler olarak tasarlanmıştı ve portre sanatını evrensel trajedinin alanına taşıdılar.

RessamınThe Sabine Woman’  tablosu (Louvre, 1794-99) üzerinde çalışmaya hapisteyken başladığı ve tabloyu karısını onurlandırmak için yaptığı söylenir.

Tema Sevginin Çatışma üzerindeki zaferidir. Ama o sıralarda Fransa’nın Devrimden sonra yaşadığı çatışmada bir uzlaşma çağrısı olarak da yorumlanmıştır.

Yine bu yapıt David’e talihin yolunu yeniden açmış ve onu kendi resmi ressamı olarak atayan Napoleon’un ilgisini kazandırmıştır.
Roma Döneminde Sabin kadınları  o dönemin çeşitli ressamları tarafından da resmedilmiştir.


"Örneğin daha önce yaptığım Piatnik  marka "The Rape of The Sabine Women" adlı puzzle'ın temasını yine Sabinler oluşturuyordu."

Fransız ressam Jacques Louis David

Puzzle künyesi:
Marka Adı: Ravensburger
Puzzle Adı:The Sabine Woman-Die Sabinerinnen
Sanatçı:Jacques Louis David
Parça Sayısı: 3000
Ölçü:121x80cm
Üretim Yılı: 2007
Üretim Yeri: Almanya 





COMMENTS

BLOGGER: 23
  1. Guernica'yı tahtından indirecek kadar zor olsa da ortaya çıkan tablo müthiş olmuş... Belli olmaz, challange'ınızı kabul edip yapmayı deneyebilirim. Ama sizin kadar sabırlı olabileceğimi sanmam :) Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. efendim,sizin aracılığınızla buradan bir çağrı yapalım,bu puzzle'ı yapan arkadaşlar varsa düşüncelerini paylaşsınlar diyelim...kendinizi sabır yönünden hazır hissettiğinizde yapmaya çalışın bence.çünkü ortaya çıkan netice buna değecek türde hakikaten..

    YanıtlaSil
  3. ihsan dündar18 Ocak 2014 18:02

    selam bu puzzle benim beğendiğim bir tablo alıp yapmaya cesaret edemiyordum
    sizin yazdıklarınızı okuyunca benim yapabileceğim bir puzzle olmadığını anladım elinize sağlık ustam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz efendim,bu puzzle'ın yapım süreci hakkında size güzel şeyler söylemek isterdim.fakat gerçek bir sabır işi...yalnız tamamlandığında mükemmel bir dekor veriyor..İlginize teşkkür ederim...

      Sil
  4. Müthiş gerçekten...

    YanıtlaSil
  5. evet müthiş bir tablo...yapımı Guernica'dan daha zor bence...ve bunun ikincisi de yapılacaklar listesinde....

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bende su anda bu puzzle'ı yapıyorum özellikle sormak istediğim husus daha önceki puzzle rmda çerçeveyi internetten temin ettim anca 3000 parça için olan çerçeve bulamadm temin edebileceğimiz bir yer var mıdır acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili gözde piyasada hali hazırda 3000lik için çerçeve satılmıyor maalesef..2000 parçada bulabiliyoruz en fazla.3000 için bence siz çerçevecinize gidip beğenerek temaya yakışan bir çerçeve seçin..bu harika puzzlea anca ihtişamlı bi çerçeve uyar..:)))

      Sil
  7. Raversburger marka 3000 parça bu puzzleı bulamıyorum. Her yerde stok bitmiş. Yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili ayşegül sanırım benim kendi stoklarımda olması lazım...dilerseniz iletişim bölümünden mail adresinizi bırakarak bana ulaşın...mail üzerinden yazışalım..

      Sil
  8. Günde 8 saatten 40 gün içinde yaptım. Zor katagorisine girebilir.Daha zoru varsa onu da denemek isterim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oral bey,tebrik ederim gerçekten.benim o dönem için en zor dediğim puzzlelardan biriydi bu.tabi yeni tecrübeler geldikçe düşünceler her nekadar değişime uğrasa da bu puzzle zorluk bakımından her zaman yerini koruyacak bende.benim unutamadığım iki puzzledan biriydi,diğeri de educa guernicaydı.ama şimdi mesala aklıma ilk gelen size önerebileceğim 4000lik educa the world puzzleı.bunu 5 kez yaptım.ciddi oyalayıcı ve zor denebilir.

      Sil
  9. Az önce son parçasını koyduğum puzzle. Bu kadar zorlanacağımı tahmin etmiyordum. Kutusunun üstündeki görsele kapıldım. Ama tüm zorluğa rağmen ortaya çıkan sonuç harika.

    YanıtlaSil
  10. sizi can-ı gönülden tebrik ediyorummm.Sabinlerin üstesinden gelmek bir ayrıcalıktır bir puzzlecının kariyerinde.şimdionu çerçeveli hayal etmek için sitede çerçevelet.com makalemi bulun.ona sanal olarak çrçeve tasarlayın.size bi fikir verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet başlığı buldum. kesinlikle bir çerçeve tasarlayacağım. tavsiye için teşekkürler :)

      Sil
  11. Bu puzzle resme hep hayrandım ve yapmak istiyordum

    YanıtlaSil
  12. sevgili Clearance,gerçekten mükemmel bi duruşu var.fakat yapımı da tıpkı dolma sarma,mantı kapatma işleri gibi monoton zahmetli,sıkıcı. :))) ama sonuç şahaneee.

    YanıtlaSil
  13. Bu puzzle gercekten zor. Cok puzzle yaptim. Ancak gecekten insanı çıldırtıyor. Bakalim nezaman bitecek benimkisi. Baslayali 10 gün oldu ve günlük 2-3 saat ayirabiliyorum.

    YanıtlaSil
  14. sevgili puzzledaşım ben de bunu yapıyorum şu günlerde.. gerçekten eski günlerimi yadettim yaparken.. ama bir yandan da bunu çok çok katlayan başka bir puzzle ile uğraşıyorum. onun ismi süpriz olsun şimdilik.. makalesini yazdığımda hak vereceğine eminim .))

    YanıtlaSil
  15. Yapımı Çok zor ve bir okadarda zevkli bir puzzle. 4000 ve 3000 parça Guarnica dahil bir cok puzzle yapmış olmama ragmen gercekten zorlandım. Ama nihayet bitti ve muhteşem bir eser çıktı ortaya

    YanıtlaSil
  16. ayyy harikaaa haber buuuu.tebrik ediyorum gerçekten.puzzle kariyerinizde bir adım daha tırmandınız. esas ben şimdi sabinleri gölgede bırakacak inanılmaz zor bir puzzle ile uğraşıyorum. hadi hayırlısı. bunu tamamlayınca artık bir terapi merkezine mi giderim, spa'ya mı? yoksa evde kendi kendime tedavi olurum mı derim görecez :)))

    YanıtlaSil
  17. Bende bu puzzle bitirdim ama bir parçam eksik ne yapabilirim fikri olan var mı

    YanıtlaSil
  18. ravensburgerin eksik parça desteği maalesef ülkemizde bulunmuyor.Çaresiz kaldığımız zamanlarda çoğumuz kutu kapağından parçanın şekline göre keserek bir nevi onarma yoluna gidiyoruz.Tavsiyem bu yönde :) bol puzzlelı günlerrr.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Ravensburger ''The Sabine Woman'' 3000 Parça
Ravensburger ''The Sabine Woman'' 3000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGTWjQ0SPLBiJV9V_HtDxRGYDZ72BEVMO9ldLlnDDCXe1k9p4Pnb0mCi_p7CVUB9jRE_5S-WI6naphRCYGzCnhwoW4dpZkmEGseg6Ki5FtREvzHswBlJW-gs3mAHHjrfKdgzfnjg8q5iNx/s400/the_sabin.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGTWjQ0SPLBiJV9V_HtDxRGYDZ72BEVMO9ldLlnDDCXe1k9p4Pnb0mCi_p7CVUB9jRE_5S-WI6naphRCYGzCnhwoW4dpZkmEGseg6Ki5FtREvzHswBlJW-gs3mAHHjrfKdgzfnjg8q5iNx/s72-c/the_sabin.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/12/ravensburger-sabine-woman-3000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/12/ravensburger-sabine-woman-3000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content