İstanbulun Fethi, Perre 2000 Parça

İstanbulun Fethi, Perre 2000 parça Sevgili puzzle severler,   Geçtiğimiz günlerde Perre 2000 parça Fatih Sultan Mehmet'in İstan...

İstanbulun Fethi, anatlian puzzle

İstanbulun Fethi, Perre 2000 parça

Sevgili puzzle severler, 
Geçtiğimiz günlerde Perre 2000 parça Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişini temsil eden puzzle'ımız gelmişti. Perre puzzle'ların kalitesi,Anatolian puzzle kalitesini aratmıyor. 
-Bildiğiniz gibi Anatolian markası Perre Grup çatısı altında üretilmektedir.

Bu puzzle'ın yapımının çok kolay olduğunu söyleyemeyeceğim,kalabalık insan grubunun yer aldığı puzzle,içerdiği bir sürü figürden dolayı özellikle alt tarafı oyalayıcı.
Üst tarafı,bana göre en kolay tarafıydı.

Puzzle tamamlandığında Duruşunun çok güzel olduğunu söylemeliyim.
Tarihimizi yansıtan gerçek olaylara dayanan temasıyla da oldukça anlamlı.

Puzzle temamız "İstanbul'un fethi" hepimizin ilkokul çağlarından bu yana derslerimize konu olan tarihi bir olaya dayanıyor. Bilindiği üzere o dönem Doğu Roma İmparatorluğunun başkenti olan ve o zamanki adıyla  Konstantinopolis'in,(İstanbul),2.Mehmet önderliğindeki Osmanlı Ordusu tarafından  1453 yılında alınmasıdır.

Ressam Fausto Zonaro kimdir?

 
2.Abdülhamit döneminde saray ressamı olarak Osmanlı sarayına hizmet vermiş oryantalist bir ressamdır. 

Tarih, savaş, deniz, manzara, ve portrenin yanı sıra özellikle "Türk ressamı" olarak da tanınır.
Fausto Zonaro, İstanbul’daki ilk günlerinde küçük boyutlu manzara resimleri, kent yaşamından sahneleri gösteren tablolar yapmıştır ve bunları Pera'lı bir tacire satarak geçimini sağlamıştır. Ressam Kısa süre sonra yabancı elçilikler tarafından himaye edildi ve İtalyan elçiliğinin desteği ile elçilik mensuplarının eşlerinin devam ettiği bir resim kursu açmıştır.


 

Teşrifat Nazırı Münir Paşa tarafından Yıldız Sarayı'na davet edildikten sonra  burada Osman Hamdi Bey ile tanışmış, zamanla İstanbul'da sanata yakın çevrelerde iyice tanınır hale gelmiştir. 1894, 1895 ve 1905'te İstanbul'da birer resim sergisi açmıştır.Zonaro'nun II. Abdülhamit'e gösterme fırsatı bulduğu suluboya tabloları Abdülhamit tarafından beğenildi.

1896 yılında bir gün Galata Köprüsü üzerinde geçit yapmakta olan Ertuğrul Süvari Alayı'nı gördü. Bu töreni çok beğendi. Her cuma günü buraya gelerek geçidi izledi ve sonunda bu töreni resmeden ayrıntılı bir tablo yaptı.


Bu tabloyu Münir Paşa ve II. Abdülhamit çok beğendi. kendisine Mecidiye Nişanı verildi. Bununla birlikte "Ressam-ı Hazret-i Şehriyari" yani "Saray Ressamlığı" unvanına layık görüldü.

1905 yılında II. Abdülhamit, ressamdan İstanbul'un Fethi'ni tasvir eden tablolar yapmasını istedi, ressamın yaptığı bu tablolar çok beğenildi .
İstanbul'un kapılarından girişini konu alan tabloda, Zonaro,kendini Fatih'in hemen solundaki yeniçeri olarak resmetmiştir.


İstanbulun Fethi-anatolian-perre
Puzzle Künyesi:
Marka Adı: Perre

Puzzle Adı: İstanbulun Fethi
Sanatçı: Fausto Zonaro

Seri: Osmanlı Devri Ressamları
Parça Sayısı: 2000
Ölçü: 66x96cm
Üretim Yılı: 2009
Üretim Yeri: Türkiye






COMMENTS

BLOGGER: 20
  1. Elinize sağlık, uğraştırıcı olsa da güzel bir sonuç çıkmış ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler...zor bir puzzledı...

      Sil
    2. Aynı resimi bende yapıyorum çok zorlaniyorum destek olur musunuz

      Sil
    3. yazgıcım teknik olarak yorumlara foto ekleyemiyoruz.bu tür istekler için birebir e-mail üzerinden iletişim kurmamız gerek. sitede ana sayfada iletişim sekmesi var. oraya yanlışsız olarak e-mail adresinizi bırakabilirseniz foto gönderebilirim.

      Sil
  2. Çok güzel,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bende bu puzzle yapiyorumda acaba daha anlaşılır bir fotograf atabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  4. bana iletişim bölümünden yazarsanız,sizin posta adresinize arşivimden foto gönderebilirim...

    YanıtlaSil
  5. 2. Resmi ceken arkadas bitmis halini de ayni sekikde cekse bayağı yardimci olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resimleri ben çektim,2.resimin bitmiş hali zaten var sayfa üzerinde..bir bitmiş,bir de yarım halini çekmiştim..siz detaylı foto istiyorsanız bana iletişimden ulaşın..arşivi bi tarayalım.

      Sil
  6. elinize sağlık.Mümkünse bende detaylı bir fotoğrafını isteyebilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili demirhan,mail adresinizi bırakarak iletişimden ulaşın.ben de fotolar için bi bakayım arşive.

      Sil
  7. Merhaba bende bu puzzle yapıyorum fotolari hale elinizde ise bana atarmisiniz

    YanıtlaSil
  8. Cengizhan beycim,bu puzzleın en az 3 farklı kesimde versiyonu var piyasada..bende sadece 2 farklı kesim model var...bi karşılaştırma yapalım sizinkiyle..mail adresi üzerinden yazışalım...iletişimden yazdınız değil mi bana?

    YanıtlaSil
  9. 1 aydır yarısını bile bitiremedim.her ay bir puzzle yaparım.ilk defa bir puzzle da bu kadar zorlandım.inat ettim bitireceğim

    YanıtlaSil
  10. evet biraz zordur :) dilerseniz iletişim bölümünden mail adresinizi bırakın,arşivden foto bulayım referans için.

    YanıtlaSil
  11. Yaptığım ilk 2000 lik puzzle. Tek başına 25 günde yaptım. En üst ve en alt kısmı bayağı zorlamıştı.

    YanıtlaSil
  12. sevgili forzahans,tebrik ederim.) hakikaten üstten,alttan zor bir puzzledır. ilk 2000 için iddialı bir puzzle olmuş.o zaman, daha da zor puzzlelarda yol alma zamanı gelmiştir. :))) puzlesız kalmayın!!

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar, bu puzzle görselinin artık firma tarafından üretilmediğini öğrendim, nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Eğer elinde olan bir satıcı bulabilirsem satın almak isterim çok teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  14. merhaba,evet dediğiniz gibi bu model artık üretilmiyor.ama benim stoklarda olması lazım sanırsam.siz bana iletişim bölümünden ulaşın. bi bakalım,var ise direkt benden alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : İstanbulun Fethi, Perre 2000 Parça
İstanbulun Fethi, Perre 2000 Parça
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXUGKWC9Lv6LXaU8TUYKSJTImfAGO0FXCCu74LcWp-aY2bbM5S50e4hd6tRzBHqF8TS_b5DM7h78Uc-IigxTlx7vGABDyyUehYOOnoJu3PswNmffxagYPEetvtulLsov8e5VO43GyrJpQn/s400/istanbulun_fethi_perre.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXUGKWC9Lv6LXaU8TUYKSJTImfAGO0FXCCu74LcWp-aY2bbM5S50e4hd6tRzBHqF8TS_b5DM7h78Uc-IigxTlx7vGABDyyUehYOOnoJu3PswNmffxagYPEetvtulLsov8e5VO43GyrJpQn/s72-c/istanbulun_fethi_perre.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/03/istanbulun-fethi-perre-2000-parca.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/03/istanbulun-fethi-perre-2000-parca.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content