Dünyanın En Zor Puzzle'ı

1964 yılında üretilen 340 parça 'Convergence' Dünyanın En Zor Puzzle'ı Sevgili arkadaşlar,hepimiz çeşitli zorluk derecele...

1964 yılında üretilen 340 parça 'Convergence'

Dünyanın En Zor Puzzle'ı

Sevgili arkadaşlar,hepimiz çeşitli zorluk derecelerine sahip puzzle'lar yapıyoruz.Peki hiç merak ettiniz mi?
Dünyanın en zor puzzle'ı nedir? Nasıl bir temaya sahiptir? Ressamı kimdir? Üreticisi kimdir?
Aslında araştırmaya meraklıysanız,bu bilgilere ulaşmak gerçekten çok zor değil.

Zaman zaman "Dünyanın en zor puzzle'ı"  hangi puzzle sorularıyla karşılaşıyorum.
Ben de site arşivimizde hali hazırda bulunan bu konuyu yeniden sizler için derledim.

Bu zor puzzle için eskiye doğru biraz yolculuk yapacağız.
 
Yıl 1964,Amerika'da sadece 340 parçalık bir puzzle piyasalara sürüldü..İddiası büyüktü: "Dünyanın en zor puzzle'ı"  ünvanını taşıyordu.Amerikanın en eski,en köklü puzzle firması Springbok tarafından üretilmişti."Damlatma tekniği" ile yapılan bu eser Jackson Pollock imzalıydı ve "Convergence" adını taşıyordu.


O dönemki koşullara göre 340 parça büyük sayılırdı.Pollock'un "devrimsel sanat stili" yeniden yaşatılmış oldu.Amerika'da yüzlercesi satıldı.Orjinal kutusunun altında yazılı olan "Bu puzzle'ı çözmeye kalkışan herkese başarılar " ibaresi de akıllarda kalıcı türden.

Yıllar geçti,Springbok firması 40.yıldönümü şerefine 2003 yılında bu efsane puzzle'ı yeniden üretti,üstelik günümüz şartlarına göre 1000 parça olarak piyasaya sürdü.
2003 yılında sınırlı sayıda üretilen bu puzzle'a erişim imkanları kısıtlı olsa da bulunabilme olasılığı var.
Springbok 'Convergence' 1000 Parça
Springbok'tan yıllar sonra bir başka Amerikalı puzzle üreticisi Pomegranate puzzle'ı yeniden 1000 parçalı olarak üretti.

Çözülmesi adeta imkansız olarak lanse edilen bu puzzle'ı 2011 yılında,Pomegranate firması için kitaplar tasarlayan grafiker Lynn Bell ve sevgili eşi beraber oturup zor denilen bu puzzleı yapmışlar.

Daha önce Pomegranate firmasının birçok puzzle'ını yapan Lynn ve eşi,bu puzzle'ın da diğeleri gibi zor tamamlanabileceğini düşünmüşler,bu çifte göre bir puzzle'ın yapımının uzun sürmesi,daha çok eğlence anlamına geliyor.


Pomegranate 'Convergence' 1000 Parça

Tabi ki bu puzle'da en büyük sorun nereden başlanabileceği yönündeydi,çerçeveyi yapmışlar fakat bu puzzle'ı çözmede renk ve desen pek de yardımcı olmamış.Fark edilebilir renk ve desenleri şekillerine göre ayırmışlar,bu işlem onlara sıkıcı gelse de sonradan puzzle'ı tamamlamada çok işe yaramış.
 
Çerçeveyi tamamladıktan sonra yüzlerce aynı desen ve parçalarla yüzyüze kalmışlar. Çerçeveye en yakın bölümden başlamanın uygun olacağına karar,vermişler çünkü siyah ve bejlerin yanında az da olsa gruba renkli parçalar da dahilmiş.

İlginç kesim ve desene sahip'Convergence'parçaları

Bu aşama biraz yavaş geçmiş fakat işe yarıyormuş,daha fazla parçayı ortadan kaldırarak süreci biraz daha hızlandırmışlar.İşin ilginç yanı,bu puzzle'ı tamamladıktan sonra,başka sefere yine yaparız mantığı ile tekrar bozup kutusuna koymuşlar.

"Bir puzzle'ı tamamlamak acı-tatlı bir deneyim oluyor her zaman.
Başarıyla gelen bir tatminlik duygusu, fakat eğlencenin de bittiğinin bir işareti."

Bu sıradışı puzzle'ın temasına hayat veren ressamı tanıyalım;

Jackson Pollock Kimdir?

Jackson Pollock 1912-56 yılları arasında kısa yaşamı olan soyut dışa vurumcu ressamdır. Damlatma tekniği (drip painting) ile boya karıştırma, fırça kullanımı gibi alışılagelmiş uygulamaları bir kenara bırakmış, yere serdiği devasa boyutlardaki tuval bezleri üzerinde hareket ederek boyayı dökme, damlatma, fırlatma suretiyle sonradan aksiyon/hareket resmi adı verilen resimler yapmıştır.

Sıradışı Ressam Jackson Pollock

Bu özelliğinden ve 'kötü adam' imajından ötürü'Jack the Dripper'lakabıyla da anılmıştır.
1951'den sonra koleksiyonerler ve galerilerden daha değişik resimler yapması için baskılar gelmeye başlamış, bu baskılar karşısında Pollock'un varolan alkol sorunu daha da büyümüş, resimleri karanlıklaşıp figüratif öğeleri de kapsamaya başlamıştır. 1956'da 44 yaşındayken alkole bağlı yaptığı araba kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.
Jackson Pollock, kullandığı tekniklerle , beden sanatı, süreç sanatı, performans sanatı, Fluxus, happening gibi birçok çağdaş akımın temelini hazırlamıştır.

"Pollock" adlı filmde de ünlü ressamın fırtınalı hayatı ele alınmıştır,bu film ile Ed Harris en iyi erkek oyuncu dalında 2000 yılı akademi ödülüne aday gösterilmiştir.



wwww.puzzleteacher.com                                                 @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Gerçekten çok zor görünüyor. Ama Krypt'i yaptıktan sonra açıkçası çok da korkutmuyor beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şöyle bir nacizane fikir belirtmem gerekirse bu puzzle "krpt"den daha zor...hata şu anda bende bulunan piatnik notalarla aynı zorlukta.Sabinlerden sonra bir piatnik vakası yaşayacağım gibi.

      Sil
    2. Hmmm siz öyle diyorsanız doğrudur. Merak ettim şimdi, bulabilirsem alayım da yakından göreyim :)

      Sil
    3. hadi bakalım hayırlısı...

      Sil
  2. Evet cok zor hemde cook cook zor ama suanda ihtiyacim olan puzzle bu galiba...Yapmak cok isterdim ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meraklıları olarak istiyoruz bu puzzleı aslında.Ulaşabilen olursa şanslı demektir.
      elimizdeki zorlarla idare ederiz biz de.napalım..:-))))

      Sil
  3. Nerden bulabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pomegranate markasından değil de springbok markasından 1000 parçalı olarak bende mevcut. Satın almayı düşünürseniz sitenin iletişim bölümüne mail adresinizi bırakarak bana ulaşınız.

      Sil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Dünyanın En Zor Puzzle'ı
Dünyanın En Zor Puzzle'ı
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNxwO86FO3kfckgcSLFhWPLMtzIjzfNUbzExZ-PFF2z7-Fn9PwM7btEEqjEuEWEMRcwyRq2ImqTkrqHXdFVmcTjh0HYLGr0_I7IYoX5DVYM8Rzgb2tsczrQfwMN1TX4fm8T4fXS_Bu-12K/w640-h462/pollack-340.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNxwO86FO3kfckgcSLFhWPLMtzIjzfNUbzExZ-PFF2z7-Fn9PwM7btEEqjEuEWEMRcwyRq2ImqTkrqHXdFVmcTjh0HYLGr0_I7IYoX5DVYM8Rzgb2tsczrQfwMN1TX4fm8T4fXS_Bu-12K/s72-w640-c-h462/pollack-340.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/dunyann-en-zor-puzzle.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2014/06/dunyann-en-zor-puzzle.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content