Anatolian Mat Parlak Sıvı Yapıştırıcı Uygulaması..!!

Anatolian Puzzle Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır? Anatolian Mat Parlak Sıvı Yapıştırıcı Uygulaması..!! Sevgili puzzleseverler bugün s...

Anatolian Puzzle Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?


Anatolian Mat Parlak Sıvı Yapıştırıcı Uygulaması..!!

Sevgili puzzleseverler bugün sizlere bana sıklıkla sorulan sıvı yapıştırıcı uygulamasından bahsetmek istiyorum.
Konu içinde puzzle yapıştırma uygulamasında kullandığım puzzle yapıştırıcısı geçtiğimiz yıl mat ve parlak olarak iki farklı seçenekte satılmaya başlanan Anatolian marka sıvı puzzle yapıştırıcısı olacak.

Anatolian mat ve parlak sıvı yapıştırıcısı arasındaki fark nedir?
Sıvı yapıştırıcı sürüldüğünde puzzle'ın görüntüsü bozulur mu?

Neon özellikli karanlıkta parlayan puzzle'a sıvı yapıştırıcı sürülür mü?
Ahşap puzzle sıvı yapıştırıcıyla yapıştırılır mı?

Sıkça sorulan bu sorular çerçevesinde 1000 parça puzzle üzerinde denediğim Anatolian sıvı yapıştırıcının nasıl kullanıldığını sizlere aktarmak istiyorum.
Tamamlanmış puzzle'ımı yapıştırırken mat yapıştırıcı mı parlak yapıştırıcımı kullanmalıyım?  

Puzzle'larımızı yapıştırıken bazılarımız mat görüntüden hoşlanırken bazılarımız daha parlak görüntüyü tercih ediyor. 
-Mat,parlak seçimi tamamen sizin beğeninize kalmış.

Ben örnek olması açısından elimdeki 1000 parça puzzle'ı yapıştırmak için yarısında mat, diğer yarısında parlak olanı denedim.

Anatolian parlak yapıştırıcının rengi şeffaf bal kıvamında ,mat olan yapıştırıcının rengi süt beyazı ve daha akışkan kıvamda.

Fotoğraflarda gördüğünüz gibi,puzzle'ın araba olan kısmına parlak,motorsiklet olan tarafına mat puzzle yapıştırıcısı uyguladım.

Önce yapıştırıcıyı şişeden bir miktar çalışacağım bölgeye döktüm,daha sonra yanında verilen spatulasıyla beraber gün ışığında sıvıyı dikkatli bir şekilde puzzle'ın parça boşluklarına yedirerek yaydım.

puzzle yapıştırıcı

Kenar parçalarını da gözden kaçırmayarak eşit miktarda sürdükten sonra puzzle'ın yarısını kurumaya bıraktım.
Diğer yarısına mat olan sıvı yapıştırıcısından fotoğraftaki gibi uyguladıktan sonra yine spatula yardımıyla yapıştırıcıyı uyguladım..mat yapıştırıcı sürdüğüm tabaka önce süt dökülmüş gibi bir görünüm aldı,parçaların birleşim yerlerinde baloncuklar oluştu,bu baloncuklar kaybolana kadar spatulayla üzerinde gezdim.

Yapıştırıcı uygulamasının ardından ortam ısısına bağlı olarak puzzle 2-4 saat arasında kuruyacaktır.
Netice itibariyle kurumaya başladıkça puzzle'ın yarısı parlak yarısı mat görünüm aldı.
Puzzle yapanlar bilir kağıt tabanlı puzzle'lar hangi marka olursa olsun sıvı yapıştırıcıyı emdikten sonra bir miktar içe veya dışa doğru kıvrılırlar.

Yapıştırıcı sürülmüş ve kurumuş puzzle'ın şeklinin bozulmasının önüne geçmek için tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra ağırlık altında bir süre bekletebilirsiniz.


Daha önceki puzzle yapıştırma denemelerimden kazandığım tecrübeyle sizlere şunu net olarak söyleyebilirim,kıvrılmanın en büyük nedeni gereğinden fazla yapıştırıcı kullanımı ve fazla yapıştırıcının puzzle yüzeyinde çok bekletilmesi olduğunu gözlemledim.

Anatolian puzzle yapıştırıcısı hakkında olumlu olumsuz izlenimlerime gelelim;
Ortama yayılan rahatsız edici kokusu bulunmuyor, parlak olanın kokusu bile yok diyebilirim.

Çabuk kuruyor,leke bırakmıyor,içinden çıkan sağlam plastik spatulası kolaylık sağlıyor.

Anatolian puzzle yapıştırıcılarının kutu üzerindeki açıklamasında 2 adet 1000 parça puzzle içindir yazıyor olsa da,çok rahat 3 adet 1000 parça puzzle yapıştırabilirsiniz. 

*Ben bir kutuyla 4 adet 1000 parçalı puzzle yapıştırdım..:-))


Puzzle meraklılarının ulaşabileceği uygun fiyatı ve "Anatolian" markasının güvencesinde olması en büyük artısı.

PuzzleTeacher Tavsiyesi;
Hangi puzzle yapıştırıcısı diye ikilem yaşayanlara cevabım mat,parlak seçenekleriyle satılan Anatolian puzzle yapıştırıcısını mutlaka denemeleri yönünde olacaktır.

Sıvı puzzle yapıştırıcısı kullanılırken dikkat edilecek hususlar:


Yapıştırılacak olan puzzle bir gazete kağıdı veya gözden çıkardığınız bir karton üzerinde olmalı.

Yapıştırıcı tatbik işlemi ağırdan alınmamalı,seri şekilde puzzle'ın tüm yüzeyine yedirilmeli,özellikle sıcak havalarda sürülen bölge hemen kuruyacağı için,zamanlama iyi ayarlanmanlı.


 
Yapıştırıcı kullanma esnasında her seferinde şişe kapağı kapalı tutulmalı,uzun süre açık bırakılmamalı.


Yapıştırıcı tek seferde boca edilmemeli,azar azar dökülmeli,bölgesel çalışıp yayarak uygulanmalı


Yapıştırıcı bir miktar kartonla,spatulayla,süngerle sürülebilir.(Anatolian yapıştırıcıların yanında verilen plastik spatula benim şimdiye kadar kullandığım en iyi uygulama aparatı oldu.)


Puzzle'ı yapıştırıken hatalarınızı görmenizde en büyük yardımcınız gün ışığıdır.


Karanlıkta parlayan neon özellikli puzzle'larınızı arka yüzünden yapıştırabilirsiniz.

Ahşap puzzle'larda kesinlikle sıvı puzzle yapıştırıcısı kullanmayınız. 

Puzzle yapıştırıcıları ve ilgili konular için  "puzzle nasıl yapıştırılır" başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.


www.puzzleteacher.com                                                        @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. Bizleri bilgilendirdiğiniz için size çok teşekkürler. Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim.bizden de saygılar sevgiler...

      Sil
  2. Merhaba :-) bir sorum olacaktı.ben anatolian ın mat sıvı yapıştırıcısıyla iki adet 1000 lik puzzle yapıştırdıktan sonra içinde kalanın bir adet daha 1000 lık puzzle yeteceğini düşündüm. Ravensburgerin 1000 lık puzzle ını yapıştırmaya başladım ama yapıştırıcı daha resmin yarısını bile tamamlayamadan bitti.ilçede oturdugum için ikinci yapıştırıcı yı 1 hafta sonra merkezden gidip aldım.şimdi ben aldığım yapistiticiyi puzzle ın her tarafına tekrar yedirsem bir sıkıntı olurmu.yanı mesela önceden olan yerler kabarır yada bir garip durur mu ? Uzun oldu ama puzzle ımı ziyan etmek istemiyorum :-( sizin de başınıza geldi mi yarım yapistiriciyla kalakalmak nasıl yapayım şimdi ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dilekcim,öncelikle şunu belirteyim,bir puzzle için tek kullanımlık yapıştırıcılar 45ml....Anatolianınki 150ml.bu şişeyle çok rahat 3 tane yapıştırılır..anlaşılıyor ki siz biraz bolcana sürmüşsünüz...benin hiç başıma gelmedi.valla daha önceden sürdüğünüz yeri ellemeden sürülmeyen tarafa azar azar parça boşluklarına ve çerçeve parçalarına yedirerek sürün,fazlalılkları mutlaka alın.ve kuruyunca ağırlık altında bekletin,halı altına da koyabilirsiniz.ben puzzlelarımı genelde arkasından şeffaf koli bandı ile bantlıyorum.

      Sil
  3. Allahım nasıl bolca sürdüysem artik :-) demek tek kullanımlık olanlar 45 ml kadar.bunu öğrendiğim iyi oldu.o zaman dediginiz gibi kalan yere yapıştırıcı sürüp kuruttuktan sonrada arkasına koli bandı geceyim ne olur ne olmaz.ağırlık koyma işini ben kitaplarla yapiyorum. Ansiklopediler ise yarıyor :-) cevap için cook tesekkur ederim.iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, öncelikle belirtmek isterim ki harika bir siteniz var. ☺️☺️
    Benim sorunum yapıştırma işlemi hakkında... �� İlk puzzleım Clementoni markaydı ve Educa'nın yapıştırıcısından bolca sürmüş olacağım ki siyah yerlerinde bir miktar dalgalanma oluşmuştu. Bu nedenle sonradan yaptığım puzzleları yapıştırıcı kullanmadan çerçevelettim ancak bu seferde parça boşlukları çok belli olduğundan pek beğenmedim. Şimdi ise Art Puzzle'ın "Jazz Modern"ini yapıyorum. Harika bir puzzle ve heba etmek istemiyorum açıkçası.
    Siz yapıştırıcı uyguladıktan sonra puzzleın üstünden fazlalıkları alın demişsiniz. Bu işlem tam olarak nasıl oluyor? Örneğin tülbentle fazlalıkları almaya kalkıştığımızda puzzleın üstünde dalgalanma yapmaz mı?

    YanıtlaSil
  5. sevgili impessa öncelikle geç cevap için özürlerimi sunarım ve övgülerin için tşkler.evet,fazla fazla yapıştırıcı sürmeyin,gün ışığında görerek yapın.fazlalıkları bir karton ucu,spatula,veya elinizle alın.tülbent olmaz canım,ya sünger,ya karton kenarı gibi birşeyle al.ama elinin ayasıyla da halledebilirsin.nizami şekilde görerek yaparsan dalgalanma olmaz.kuruyunca eser kalmıyor zaten.parça boşluklarına yedirerek yayarak tek seferde halletmeye çalış.

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle Cevabınız için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Son bir şey daha soracağım size... ben daha önceki puzzlelarımı çerçevelettiğimde mat cam da kullandım ve camda küçük lekeler oluştu. Çerçevecim bundan sonraki puzzlelarımı yapıştırmamamı söylemişti. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, başınıza hiç böyle bir şey geldi mi?

    YanıtlaSil
  7. benim başıma daha önce böyle birşey gelmedi,ilk aklıma gelenler,odada ısı farkı oluşmuştur ya da yapıştırıcı tam kurumamıştır,fazlalık kalmıştır üzerinde,sıcağı görünce üzerinde erimiştir gibi.fakat çerçevecinin de tavsiyesi pek doğru değil.yine de içiniz rahat olsun diye puzzlelarınızı ters çevirip arkasından nizami şekilde şeffaf bantla bantlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
E-posta Abonemiz Olun, Her Ay Düzenlenen Hediye Puzzle Çekilişine Katılma Hakkı Kazanın..!!

Değerli Yorumlarınızla Yapacağınız Katkılarınız İçin Teşekkürler.

Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : Anatolian Mat Parlak Sıvı Yapıştırıcı Uygulaması..!!
Anatolian Mat Parlak Sıvı Yapıştırıcı Uygulaması..!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4sUUz4eY6KCatPLamL6KrI1P95Q37QH79qEReAWhx8ELiCbvY0NtXXgxeNRt8tvhO_QjTxqCQtExS7kJfIGXXOH1kKEw0dLuZRxoHWxrdBTgg52lVNT14-8aSN-oF8_nAvO_HMBClhtDp/s320/anatolian-puzzle+yap%25C4%25B1%25C5%259Ft%25C4%25B1r%25C4%25B1c%25C4%25B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4sUUz4eY6KCatPLamL6KrI1P95Q37QH79qEReAWhx8ELiCbvY0NtXXgxeNRt8tvhO_QjTxqCQtExS7kJfIGXXOH1kKEw0dLuZRxoHWxrdBTgg52lVNT14-8aSN-oF8_nAvO_HMBClhtDp/s72-c/anatolian-puzzle+yap%25C4%25B1%25C5%259Ft%25C4%25B1r%25C4%25B1c%25C4%25B1.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2015/09/anatolian-mat-parlak-sv-yapstrc.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2015/09/anatolian-mat-parlak-sv-yapstrc.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content